DiscountPlace - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

DiscountPlace är en till skadlig applikation som infekterar användares datorer utan att de ens vet om det. Den klassas som ett annonsprogram och ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program) pågrund av flera skadliga handlingar som den utför. Även om den beskrivs som ett kraftfullt och användbart verktyg av dess utvecklare, är detta inte sant. Här är en beskrivning från deras officiella webbplats:

“The Discountplace browser add-on does exactly as its name suggests—it brings a place where you can browse and select for all the greatest discounts that are available in the online shopping market. You can now shop conveniently and more practically without the additional troubles and in lesser time. Download the Discountplace browser add-on now, all for free, and ready-to-use.”

I princip är applikationen menad att förse användare med olika erbjudanden, kuponger och andra kommersiella erbjudanden för att spara dem tid och pengar när de handlar på nätet. Det finns flera problem som omvandlar denna huvudfunktion till en fullkomligt oönskad och skadlig applikationen. För det första kommer alla dessa erbjudanden irritera dig. Detta för att du inte kan välja var eller när du vill ta emot dem. De dyker bara upp som en pop-up eller i en ny flik lite då och då, helt slumpmässigt. Dessutom kan de inte veta exakt vad du letar efter, så för det mesta är informationen som visas av DiscountPlace ganska ointressant för dig, så du får inga stora fördelar från den. Den kommer inte att spara dig pengar (vice versa – det tar tid att stänga alla flikar och pop-up fönstren och sedan återvända till ditt surfande) och den kommer inte spara dig pengar, eftersom om du köper något som applikationen föreslår, så kanske du egentligen inte behövde köpa varan eller tjänsten just nu, bara för att du såg ett bra erbjudande. Så om det verkar som att den hjälper dig att spara pengar så kommer du i verkligheten spendera mer pengar tack vare den här applikationen. 

Ett ännu större problem med DiscountPlace är att den är relaterad till cyberkriminella, såsom hackers och svindlare. Låt oss förklara hur detta går till. Den är fullkomligt kostnadsfri för alla användare men du vet att inget egentligen är gratis. DiscountPlace finansieras av tredje parter som kan betala för möjligheten att göra reklam på varenda dator som DiscountPlace finns installerad på. Så i princip är dessa erbjudanden och rabatter inget mer än reklam för olika produkter och tjänster som är en av DiscountPlaces sponsorer. Hur kan du få något som är relevant för dina behov av den här applikationen? Du kan inte. Du borde vara medveten om att DiscountPlace tillåter alla som är villiga att betala, att göra reklam via detta reklamnätverk. Det betyder att hackers och andra kriminella från cybervärlden kan nå dig via din webbläsare. Vanligtvis kommer du bli ombedd att köpa något (eller till och med få något gratis) ibland PC optimerare eller liknande programvaror som faktiskt är ett sabotageprogram. Vissa av dessa annonser är också falska. Om en slogan på deras banner säger att du köpa elprylar eller andra varor till ett förmånligt pris, ska du inte falla för det, för det är förmodligen inte sant. Du kommer bli lurad till att besöka deras webbplats där din dator kan bli infekterad med andra sabotageprogram eller bli lurad om du faktiskt försöker köpa något. Det är därför du inte borde klicka på dessa annonser. Och det hade varit bättre om du tog bort den här skadliga applikationen.

Den fungerar som ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Det finns heller ingen giltig information såsom om den fungerar på Apple enheter men de flesta av den här sortens annonsprogram kan göra det, så det kan mycket väl vara troligt att denna också gör det. Det betyder att den förmodligen kan läggas till i Safari också. Om du intresserad (eller om din dator blivit infekterad med den här skadliga applikationen) kan du besöka deras officiella webbplats http://discountplacething.info/ och du kommer märka några chockerande saker. För det första, kanske du märker att det inte finns någon nedladdningsknapp. Hur kan du då ladda ner den här applikationen? Den distribueras med orättvisa metoder – via spam e-post eller buntad med andra kostnadsfria programvaror. Så den tar sig in i ditt system som ett virus – utan din tillåtelse och utan att du är medveten om det. Låt oss gå vidare. Ta en titt på deras integritetspolicy. Kolla in Information Collection And Use och Log Data texterna:

Information Collection And Use

 While using our Site, we may ask you to provide us with certain personally identifiable information that can be used to contact or identify you. Personally identifiable information may include, but is not limited to, your name, email address, postal address and phone number (“Personal Information”).

Log Data

 Like many site operators, we collect information that your browser sends whenever you visit our Site (“Log Data”). This Log Data may include information such as your computer’s Internet Protocol (“IP”) address, browser type, browser version, the pages of our Site that you visit, the time and date of your visit, the time spent on those pages and other statistics.”

Du kan se att DiscountPlace kommer samla på din personliga information. Om du undrar varför de gör detta, är svaret enkelt – för att sälja eller dela den med tredje parter. De kan sälja din e-post adress till företag som kan använda den i kommersiella syften. När detta är gjort kommer du få mycket spam e-post med erbjudanden om att köpa något. Och information som din IP adress eller surfhistorik används för att justera tredje parternas annonser, så de blir mer attraktiva och intressanta för dig. Detta betyder att chansen till att du klickar på dem ska öka. Och det är en av deras två huvudmål. De får nämligen betalt för detta. Varje gång du klickar på DiscountPlaces annonser bidrar du finansiellt direkt till deras konto. Därför kommer applikationens ägare försöka övertala så många människor som möjligt att detta verktyg är riktigt användbart, i hopp om att bygga en större kundkrets. Ju större kundkrets ju fler klickar.

För att undvika detta potentiellt oönskade program, borde du vara mer uppmärksam på programvaran som du faktiskt installerar på din dator. Kolla om du laddar hem den från en pålitlig källa. Om du inte har något val och du behöver en särskild programvara och det enda sättet är att ladda ner den från en ifrågasättande sida, ska du vara uppmärksam under installationsprocessen. Hoppa inte över några steg (klicka inte bara ”next” och ”agree” hela tiden utan att läsa all text först) och välj anpassad eller avancerad installation om möjlig. Detta kommer tillåta dig att se alla tillgängliga alternativ. Leta efter olika kryssrutor som redan är markerade. Vanligtvis visas de med ett litet typsnitt som är svår att upptäcka. Ibland kan det även finnas något i villkoren, som att om du går med på att installera programvaran, ger du applikationen tillåtelse till att installera ytterligare programvara. Det är därför det är klokt att läsa igenom villkoren. Om du märker att ytterligare programvara håller på att installeras – gå inte med på det, då det kan vara DiscountPlace eller annat sabotageprogram.

Om din dator redan blivit infekterat med DiscountPlace, borde du inte vänta med att ta bort den från din PC. Detta sabotageprogram kan infiltrera andra infektioner i ditt system, så ju längre du väntar desto större är chansen att just detta händer. Det finns flera sätt att ta bort DiscountPlace på. Du kan ladda ner ett pålitligt anti-sabotageprogram såsom Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Scanna din dator med den, hotet kommer upptäckas och sedan tas bort automatiskt. Dessa applikationer kommer även skydda ditt system från olika infektioner i framtiden, så det är bra att installera dem på din PC. Om du inte känner för att ladda ner ytterligare programvara, kan du få bort DiscountPlace manuellt. Du hittar steg-för-steg instruktioner på hur du gör detta nedanför.

Hur du avinstallerar DiscountPlace annonsprogram virus

Du tar bort DiscountPlace genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som DiscountPlace installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till DiscountPlace .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort DiscountPlace från dina webbläsare

  Top Avlägsna DiscountPlace från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till DiscountPlace och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DiscountPlace, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till DiscountPlace och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DiscountPlace, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DiscountPlace från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till DiscountPlace. Klicka på papperskorgen bredvid DiscountPlace eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DiscountPlace, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DiscountPlace från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill DiscountPlace. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DiscountPlace, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk DiscountPlace verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DiscountPlace och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from DiscountPlace
     
 

Om författaren

 
oktober 12, 2014 21:11, oktober 12, 2014 21:11
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *