Desktop Search - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Desktop Search ser ut som ett legitimt verktyg vid första anblick, men detta är bara ännu ett skadeprogram som du inte bör låta vara installerad på datorn. Det är officiellt listat som ett reklamprogram vilket betyder att det väl installerat kommer visa olika reklamer på alla dina webbläsare. Så har du lagt märke till en massa reklam av detta skadeprogram på någon av dina webbläsare, då är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

Det är inte speciellt svårt att eliminera ett program som Desktop Search. Om du dock inte har någon tidigare erfarenhet av virusborttagning så bör du använda dig av ett automatiskt alternativ. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det kommer att automatiskt hitta och eliminera hotet på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du föredrar att eliminera Desktop Search manuellt så kan du följa våra steg-för-steg instruktioner som vi har utvecklat här nedan i artikeln. Försök bara slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera infektionen helt på egen hand.

Ifall du har några problem kring borttagningen av infektionen, vänligen ställ då dina frågor i kommentarsfältet nedan. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Desktop Search, fortsätt då gärna läs artikeln.

På grund av namnet ” Desktop Search” så kan man enkelt ana att det är ett skrivbordsprogram. Dock är detta inte sant, Desktop Search är en webb-baserad applikation. För att vara mer specifik är det ett tillägg till webbläsare. Det kan läggas till hos alla de vanligaste webbläsarna, dessa inkluderar Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox och även Safari.

Om din dator infekterats med Desktop Search så kan du erfara en del olika reklamer på alla dina webbläsare. Dessa reklamer kan visas i alla dess former, exempelvis popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Dessa reklamer visas oftast på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Det erbjuder dig att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Dock bör du inte falla för detta knep då det endast är ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa falska annonser.

Om det händer att du klickar på någon reklam av Desktop Search så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Desktop Search kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook så använder de sig av reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med det sagt, om du har Desktop Search installerat på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen direkt via din webbläsare.

Desktop Search sprids på ett skadligt sätt som vi kallar ”bundling”. Med andra ord, om du skulle ladda ned och installera ett gratisprogram från en opålitlig hemsida så finns det en risk att Desktop Search installeras bredvid utan att du varnas om det. Av den anledningen bör du alltid hålla ett vakande öga under installationsprocessen av dina nedladdade gratisprogram.

Hoppa aldrig över något steg och håll alltid utkik efter ett avancerat installationsalternativ om det går. På så sätt kommer du kunna se alla möjliga alternativ och kunna utföra ändringar om det behövs. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara ytterst otydlig och är ingenting som du vill missa. Ännu mer viktigt är att alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Desktop Search verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Desktop Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Du tar bort Desktop Search genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Desktop Search installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Desktop Search and related parasites like Yougoo Search , Search.coolersearch.com virus , Search.installmac.com , Kilo-Search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Desktop Search från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Desktop Search och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Desktop Search, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Desktop Search från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Desktop Search. Klicka på papperskorgen bredvid Desktop Search eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Desktop Search, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Desktop Search från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Desktop Search och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Desktop Search, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Desktop Search från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Desktop Search ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Desktop Search från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Desktop Search. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Desktop Search, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
november 10, 2016 08:46, november 10, 2016 08:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *