CustomSearchPlus.com virus - Hur tar man bort

CustomSearchPlus.com virus

CustomSearchPlus.com virus är en webbläsarkapare som distribueras via kostnadsfria nedladdningar. Den kan beröra webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. När den väl är installerad, kommer den ändra din startsida och förvalda sökleverantör till CustomSearchPlus.com. Dessa ändringar görs utan att fråga efter användarens tillåtelse och de kan försvåra ditt surfande på Internet.

CustomSearchPlus.com virus huvudsyfte är att göra reklam för sponsrade webbplatser och öka deras trafik. Den lägger till dessa webbsidor i dina sökresultat och försöker få dig att klicka på dem. Ju fler klick den får desto större trafik och sidrankning i sökresultat får dessa sidor. Även om den här kaparen inte göra någon direkt skada på din dator, använder oärliga metoder för att infiltrera och göra reklam för affiliate webbsidor och av den anledningen anses den vara ett potentiellt oönskat program.

Om du nyligen installerat ett gratisprogram på ditt system, har CustomSearchPlus.com virus förmodligen infiltrerats via buntningar tillsammans med programmet. Den kan också läggas till i en anpassad installation på nedladdningssidor som, Brothersoft, CNET eller Softonic. Var försiktig när du laddar ner gratisprogram från sådana sidor och följ alltid installationsstegen av din nya programvara. Om du hittar redan markerade kryssrutor som föreslår att du ska ladda ner ytterligare program, ska du se till att avmarkera dem.

För att ta bort CustomSearchPlus.com virus, gå till Kontrollpanelen, listan Lägg till/Ta bort Program och avinstallera den därifrån. Vissa versioner av den här kaparen installerar programvara som hindrar webbläsarinställningar från att ändras. För att identifiera dem kan scanning med Spyhunter eller annat betrott anti-sabotageprogram vara användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa inställningarna i webbläsarna.

Special instruktioner för borttagning av CustomSearchPlus.com virusHur man tar bort CustomSearchPlus.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet;
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer;
 3. Ta bort Astromenda.com från listan.

Hur man tar bort CustomSearchPlus.com virus från IE 11:

 1. Klicka på ikonen inställningar (överst till höger)->Hantera Tillägg;
 2. Välj Sökleverantörer; 
 3. Ändra standardsökmotorna till Bing eller Google;
 4. Om någon av dessa sökleverantörer inte finns tillgängliga, följ ”Hitta fler sökleverantörer” i nedre delen av skärmen och installera Google.

Hur man tar bort CustomSearchPlus.com virus från Firefox:

 1. Skriv about:config i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv keyword.url i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv browser.search.defaultengine i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv browser.search.selectedengine i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter browser.startup.homepage. Högerklicka på den och radera.
 6. Sök efter browser.newtab.url. Högerklicka på den och radera. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 7. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort CustomSearchPlus.com virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält.
 2. Välj inställningar.
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer.
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan.
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).
 6. Om din Ny Flik sida är kapad, måste du scanna med ett anti-sabotageprogram eller använda tillägget New Tab Redirect från Chrome Store.

Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Astromenda.com endast vid start, försök detta:

 1. Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
 2. Öppna fliken Genväg;
 3. Ta bort Astromenda.com del i dialogrutan.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Customsearchplus Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Customsearchplus Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-customsearchplus-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *