Crysis Ransomware - Hur tar man bort

Crysis Ransomware

Crysis Ransomware är ett farligt virus som kan infektera din dator och låsa dina personliga filer. Det är listat som ett ransomware eftersom du krävs på en lösensumma för att kunna återfå dina låsta filer.

Om du lagt märke till att din dator har infekterats med detta virus och du inte kan öppna vissa filer, då behöver du göra detta: Ta bort Crysis ransomware från din dator och försök att återställa dina filer.

Först och främst så bör du eliminera Crysis Ransomware från din dator. Även fast det inte kommer att dekryptera dina filer så måste du göra det eftersom Crysis Ransomware kan infiltrera in andra virus till systemet. Detta kan enkelt utföras genom att ta hjälp av ett pålitligt anti-skadeprogram. Vi rekommenderar användandet av Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Ladda enkelt ned ett av dessa program och genomsök din dator med det. En av dessa program bör hitta och eliminera Crysis Ransomware på några få minuter. Om din dator är infekterad med andra virus som kommer det hitta och eliminera dessa med. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

När Crysis Ransomware väl eliminerats från din dator så kan du försöka att låsa upp dina filer. Tyvärr så finns det för tillfället inget dekrypteringsprogram som anpassats för Crysis Ransomware, så det enda sättet att låsa upp dina filer på är genom en systemåterställning. Systemåterställninar kan utföras om du har en giltig kopia av din hårddisk som skapats före din dator infekterades med Crysis Ransomware. Om du har en kopia av din hårddisk men inte vet hur man går till väga för en systemåterställning, då finner du instruktionerna för det här: https://www.2-viruses.com/how-to-do-a-system-restore.

Om du inte har en kopia av din hårddisk, få ej panik. Utvecklarna av Crysis Ransomware erbjuder dig att betala en lösensumma för att få ett dekrypteringsprogram som tillåter dig att dekryptera alla krypterade filerna. Dock rekommenderar vi dig inte att förlita dig på detta eftersom det inte finns några garantier för att du återfår dina filer även om du betalar lösensumman. Så det bästa beslutet i denna situation vore att vänta tills en expert på IT-säkerhet skapar en giltig dekrypterare.

För att undvika liknande händelser i framtiden så bör du ändra dina systeminställningar till att skapa regelbundna återställningspunkter per automatik, på så sätt kan du enkelt återställa datorn vid en virusattack. Som tillägg rekommenderas du att hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram som förbygger mot infektioner som dessa. Vänligen notera att det inte räcker med endast ett antivirusprogram för att skydda din dator då det ibland inte kan upptäcka skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Crysis Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Crysis Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur du tar bort Crysis Ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Crysis Ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Crysis Ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Crysis Ransomware.


3. Återställ Crysis Ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Crysis Ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-crysis-ransomware

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *