CryptoFortress virus - Hur tar man bort

CryptoFortress virus

CryptoFortress viruset är ett ransomware vilket betyder att det kommer kräva dig på en lösensumma på ett eller annat sätt. Det infekterar datorer genom falska nedladdnings-popups och e-post. Om det lyckas infiltrera din dator så kommer programmet att kryptera filer lagrade i datorn och kräva en lösensumma på runt 300$ för att dekryptera dessa. Tyvärr så finns det inga garantier för att alla dina filer kommer bli dekrypterade efter att du har betalat. Du bör eliminera CryptoFortress viruset från din dator och återställa de krypterade filerna genom en återställning.

Om CryptoFortress viruset

CryptoFortress viruset fungerar nästan identiskt med CryptoDefence, TeslaCrypt, CryptoLocker och många andra ransomware program. För att undvika skadan som dessa program gör så bör du alltid ha en återställningspunkt av dina filer, så skulle du utsättas för en attack så kan du återfå all viktig information därifrån. Annars kan du behöva betala en hel del pengar och inte ens vara säker på om du får tillbaka datan eller inte.

Väl inne så kommer CryptoFortress viruset kryptera alla dessa typer av filer: .unity3d, .blob, .wma, .avi, .rar, .DayZProfile, .doc, .asset, .forge, .cas, .map, .mcgame, .rgss3a, .big, .wotreplay, .xxx, .m3u, .png, .jpeg, .txt, .crt, .x3f, .ai, .eps, .pdf, .lvl, .sis, .gdb. Användare tillåts att dekryptera två filtyper (upp till 500kb) utan att betala någonting. Detta skall tas som ett bevis på att alla övriga filer kommer att dekrypteras efter att du har betalat för ett dekrypteringsprogram som CryptoFortress föreslår. Här kommer ett meddelande som du kommer att få efter att din dator har infekterats:

All your important files (such as files on the network disks, USB devices, etc.): photos, videos, documents were encrypted with CryptoFortress virus. The only way to get your files back is to buy our decryption software. Otherwise, your files will be lost.

Caution: Removing of CryptoFortress will not restore access to your encrypted files.

Som du kan se så kommer en borttagning av CryptoFortress viruset inte att återställa dina krypterade filer. Så om du inte har en återställningspunkt med dina filer så finns det inte mycket som kan göras. Samma meddelande innehåller även en länk för att köpa dekrypteringsprogrammet. Du kan betala för det med användning av Bitcoins. Programmet ber om att skicka 1.0 BTC (detta är exakt 300$) till deras address och ger fulla instruktioner hur du gör detta. Som redan nämnt så kan du inte vara 100% säker över att din filer bli dekrypterade efter en betalning. Med andra ord kan du förlora både din data samt dina pengar.

CryptoFortress virusets spridningsmetoder

CryptoFortress viruset infekterar oftast datorer via infekterade e-post meddelanden. Det sprids även via falska meddelenanden om uppdateringar som föreslår uppdatering av Flashplayer, Java samt andra program. Var försiktig då du besöker Internet för att undvika detta. Öppna aldrig bifogat material i skräppost. Undvik även att öppna bifogat material från okända leverantörer även fast meddelandet kommer direkt till din inbox. Klicka aldrig på suspekta meddelanden om uppdateringar. Det är alltid bäst att uppdatera från de officiella källorna.

Ifall din dator redan har blivit infekterad så försök återställa dina filer via en åpterställningspunkt. CryptoFortress viruset och många liknande ransomwares är ett bra bevis på att regelbundna återställningspunkter är bra att ha. Försök genomsöka din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och ta bort CryptoFortress viruset så snabbt som möjligt.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Cryptofortress Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Cryptofortress Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-cryptofortress-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *