Cryptobot virus - Hur tar man bort

Cryptobot virus

Cryptobot viruset är ett så kallad ransomware, vilket betyder att det förr eller senare kommer att kräva dig på en lösensumma. Det kan kryptera dina filer och försöka få dig att betala för en dekrypterings-nyckel för att återfå dina filer. Programmet sprids oftast via skräppost. Väl inne så kommer det kryptera dina filer samt släppa ut en del skadliga filer i din dator. Efter detta så kommer det generera meddelanden som varnar om att du måste betala 500$ för att dekryptera dina filer annars förlorar du dessa. Tyvärr så kommer du inte återfå dina filer även om du betalar. Det är bättre att hämta tillbaka dessa genom en återställning och ta bort Cryptobot viruset från din dator.

Om Cryptobot viruset

Cryptobot viruset är ett skadligt hot till datorer som kan bedra dig ganska enkelt. Så snart det har aktiverats i din dator så kommer du få meddelanden som berättar att du måste betala 500$ för att dekryptera dina filer. Enligt detta meddelande så står det att om du inte betalar så kommer du förlora dina filer. Du kommer även se att det endast ger dig 24 timmar att göra just detta. Programmet begränsar dina möjligheter att lära dig mer om denna kryptering och att kunna använda dig av andra metoder för att återfå dina filer.

Sanningen är den att du bör återställa all förlorad information genom en återställning. Därför är det starkt rekommenderat att skapa en återställningspunkt regelbundet. Om du inte har en återställningspunkt så riskerar du att förlora allt även ifall du skulle betala för Cryptobot viruset så finns det inga garantier att du kommer återfå dina filer.

Detta ransomware krypterar filer med olika slutpunkter, t.ex:

arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, dbf, dcr, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, indd, jpe, jpg , mdb, mdf, mef, nef, nrw, odm, odp, orf, pdd, pef, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, ptx, r3d, raf, raw,, rw2, rwl, srf, srw, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx.

Cryptobot virusets spridningsmetoder

Som redan nämnt så sprids Cryptobot viruset oftast via skräppost. Du bör aldrig öppna bifogat material som följer med skräppost eftersom det då finns en hög risk att du får din dator infekterad. Det behöver nödvändigtvis inte vara ett ransomware. Du kan även råka ut för att installera ett reklamprogram, skadeprogram, tillägg till sökmotorer m.m. på så sätt.

Om din dator redan är infekterad så bör du ta bort Cryptobot viruset så snabbt som möjligt. Det är även rekommenderat att genomsöka din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Cryptobot Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Cryptobot Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Cryptobot virus

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-cryptobot-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *