CryptInfinite - Hur tar man bort

CryptInfinite är ett farligt virus som kan låsa filer som finns lagrade på din dator. Det är listat som ett så kallat ”ransomware”, eftersom när det väl tagit sig in i din dator så kommer det kryptera dina filer och kräva en lösensumma för att få tillbaka dom.

Om du har lagt märkte till att du har infekterats med CryptInfinite, och du inte kan få tillgång till dina filer så rekommenderar vi dig att eliminera infektionen så snabbt som möjligt. Du kan eliminera virus som CryptInfinite på två sätt, den ena metoden är automatisk och den andra är manuell, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Det är mycket enklare och tar mindre tid att göra det automatiskt, därför rekommenderar vi det alternativet. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det på din dator och sedan utföra en full genomsökning av alla dina lagrade filer på datorn. Det kommer även att skydda din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram, så kan du ta bort CryptInfinite manuellt med. Den här processen är mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner, dessa hittar du nedan i artikeln. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera CryptInfinite helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av CryptInfinite, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du har någon specifik fråga relaterat till det här ämnet, var då god och ställ dessa i kommentarsfältet nedan så skall vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om CryptInfinite ransomware

Detta ransomware är väldigt lik de flesta andra ransomwares av den här typen. Först så infiltrerar det datorn i hemlighet, sedan krypteras olika filer som finns lagrade och ber sedan om en lösensumma för att dekryptera dessa. CryptInfinite kan kryptera de flesta filtyperna, här är en full lista:

sql, .mp4, .7z, .rar, .m4a, .wma, .avi, .wmv, .csv, .d3dbsp, .zip, .sie, .sum, .ibank, .t13, .t12, .qdf, .gdb, .tax, .pkpass, .bc6, .bc7, .bkp, .qic, .bkf, .sidn, .sidd, .mddata, .itl, .itdb, .icxs, .hvpl, .hplg, .hkdb, .mdbackup, .syncdb, .gho, .cas, .svg, .map, .wmo, .itm, .sb, .fos, .mov, .vdf, .ztmp, .sis, .sid, .ncf, .menu, .layout, .dmp, .blob, .esm, .vcf, .vtf, .dazip, .fpk, .mlx, .kf, .iwd, .vpk, .tor, .psk, .rim, .w3x, .fsh, .ntl, .arch00, .lvl, .snx, .cfr, .ff, .vpp_pc, .lrf, .m2, .mcmeta, .vfs0, .mpqge, .kdb, .db0, .dba, .rofl, .hkx, .bar, .upk, .das, .iwi, .litemod, .asset, .forge, .ltx, .bsa, .apk, .re4, .sav, .lbf, .slm, .bik, .epk, .rgss3a, .pak, .big, wallet, .wotreplay, .xxx, .desc, .py, .m3u, .flv, .js, .css, .rb, .png, .jpeg, .txt, .p7c, .p7b, .p12, .pfx, .pem, .crt, .cer, .der, .x3f, .srw, .pef, .ptx, .r3d, .rw2, .rwl, .raw, .raf, .orf, .nrw, .mrwref, .mef, .erf, .kdc, .dcr, .cr2, .crw, .bay, .sr2, .srf, .arw, .3fr, .dng, .jpe, .jpg, .cdr, .indd, .ai, .eps, .pdf, .pdd, .psd, .dbf, .mdf, .wb2, .rtf, .wpd, .dxg, .xf, .dwg, .pst, .accdb, .mdb, .pptm, .pptx, .ppt, .xlk, .xlsb, .xlsm, .xlsx, .xls, .wps, .docm, .docx, .doc, .odb, .odc, .odm, .odp, .ods, .odt

När processen väl är över så kommer du se ett meddelande på din dator som ser ut ungefär såhär:

CryptInfinite_Ransomware_virus_remove

Du blir därefter ombedd att betala en lösensumma på 500$ inom 24 timmar för att kunna återfå dina filer. Om du misslyckas med detta så kommer summan höjas till 1000$. Fall inte för detta trick då de endast försöker att skrämma dig till att betala. Var god notera att det inte finns några garantier för att du återfår dina filer även om du betalar lösensumman.

Utvecklarna av CryptInfinite ransomware viruset föreslår även att du skickar dom en fil via e-post, så dessa kan dekryptera för att bevisa att dekrypteringen är möjlig. Tro inte på detta heller.

För tillfället så finns det inga kända metoder för att dekryptera krypterade filer. Trotts detta så bör du eliminera CryptInfinite från din dator så snabbt som möjligt eftersom det kan infiltrera in andra skadeprogram i din dator som kan kryptera ytterligare filer.

Hur du tar bort ett CNAIPIV virus

Enklaste sättet för att bli av med detta ransomware är att genomsöka datorn från en annan användares konto med Spyhunter, Hirman eller ett annat anti-skadeprogram. Om du inte har ett så kan du göra följande:

 1. Starta om och tryck på F8 medans skärmen är blank.
 2. Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken.
 3. Kör nusrmgr.cpl och skapa ett nytt konto.
 4. Starta om och logga in på det kontot.
 5. Starta en genomsökning med ett Anti-skadeprogram.

Om detta misslyckas så finns här andra alternativ för att ta bort CryptInfinite viruset:

 • Starta om din dator;
 • Tryck på F8 under tiden den startar om;
 • Välj mellan Felsäkert Läge i följande ordning: Felsäkert Läge, Felsäkert Läge med Kommandotolken

Följ sedan nedan instruktioner:

Om din dator körs i Felsäkert läge eller Felsäkert läge med Nätverk, och du inte ser någon blank skärm isället för CryptInfinite virusets version

 1. Starta MSConfig.
 2. Inaktivera uppstartsfiler rundll32 från att starta någon Applikation I Applikationsdata;. Notering: Detta är ett typiskt tillhåll för CryptInfinite viruset, men andra kan användas.
 3. Starta om datorn igen.
 4. Genomsök med https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe för att identifiera CryptInfinite viruset och eliminera det.

Nedan finner du en guide som visar hur du slutför stegen:

youtube http://youtu.be/_I3cSq3T5VA

Om din dator körs på Felsäkert läge med Kommandotolken

 1. Starta Regedit.
 2. Leta efter WinLogon nycklar. Skriv ned alla filer det refererar till som inte är explorer.exe eller blankt. Byt ut dessa mot explorer.exe.
 3. Sök i registret efter CryptInfinite virusfiler och ta bort de registernycklar som refererar till dessa filer.
 4. Försök starta om och genomsök med Spyhunter.
 5. Om detta misslyckas, försök att utföra en systemåterställning genom Felsäkert Läge med Kommandotolken (rstrui.exe).

youtube http://youtu.be/-3zZgaUIO9g

Hitman Pro USB enhet

Om du inte lyckas med någon av ovan nämnda metoder, försök då genomsöka datorn med en USB enhet eller en DVD skiva. Dessa bör kunna ta bort alla versioner av CryptInfinite viruset, men det kommer inte fungera om din hårddisk är krypterad.

För detta rekommenderar vi Hitman Pro Kickstarter USB.

 1. Ladda ned Hitman PRO på en oinfekterad dator.
 2. Starta Hitman och skapa en Kickstarter USB enhet (alternativet finns på startmenyn)
 3. När USB enheten är redo, starta då om den infekterade datorn med USB instoppad och tryck på DEL.
 4. Välj USB enheten som primär uppstartsenhet.
 5. Starta normalt.
 6. Starta Hitman Pro och https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe . En av dessa program bör hitta samt ta bort skadeprogrammet från din dator.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Cryptinfinite och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Cryptinfinite och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av CryptInfinite

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-cryptinfinite

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *