CouponFactory - Hur tar man bort

CouponFactory är listad som ett reklamprogram och är inget du bör låta vara installerad på din dator. Väl installerad så kommer den visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. För att ta bort det så rekommenderas du att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes. Installera det och genomsök din dator så kommer ett av programmen att automatisk hitta samt eliminera CouponFactory för gott. Programmet skyddar dig även framåt i tiden mot liknande inektioner med. Ifall du inte vill ladda ned något tillägg så kan du självklart ta bort CouponFactory manuellt med. Vi har skapat en steg-för-steg manual om hur man tar bort CouponFactory. Den finner du längst ned i artikeln. Ifall du vill veta mer om just skadeprogrammet CouponFactory, var då god och fortsätt läs.

Om CouponFactory

CouponFactory beskrivs som en användbar applikation som hjälper dig spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger, kommersiella erbjudanden m.m. Tyvärr är detta falskt. De kommersiella erbjudandena som visas dyker upp i irriterande former av reklamer som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, vilket är väldigt irriterande. Oftast dyker de upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter eller tjänster för attraktiva priser. Även fast dessa som nämn ser attraktiva ut så bör du inte klicka på dessa då de oftast är falska och endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet. Skulle du ändå klicka på en av dessa reklamlänkar från CouponFactory så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare.

CouponFactory fungerar som en mellanhand mellan användare och olika hemsidor som vill stötta deras produkter eller tjänster. Det är inte en hemlighet att CouponFactory reklamnätverk består mestedels av kriminella inom internetvärlden. Dessa är blockerade från legitima reklamnätverk och använder därför reklamprogram så som CouponFactory för att stötta deras hemsidor. Därav bör du inte klicka på deras reklamer då detta kan leda till seriösa risker. Din dator kan bli infekterad eller ifall du försöker att köpa något hos dessa, bli bedragen på dina pengar.

CouponFactory

CouponFactory fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Det fungerar dock bara på OS som Windows, så Apple användare kan inte drabbas. Väl installeras så samlar programmet in information om dina internetvanor som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, IP-address, email-address samt även din geografiska position. Informationen används senare för att forma om reklamerna och göra dessa ännu mer relevanta och intressanta för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa reklamer. Det är huvudmålet av de här applikationen, då skaparna får betalt för varje klickning som utförs på dessa reklamlänkar. De genererar internettrafik och samlar in potentiella köpare.

Även fast det inte är ett farligt virus så kan det orsaka en hel del problem. CouponFactory kan leda till oönskade konsekvenser och bör därför tas bort så fort som möjligt. Det är inte svårt att indikera om du har blivit infekterad med CouponFactory då reklamerna ofta är märkta med ”Ads by CouponFactory” eller ”Brought to you by CouponFactory”.

CouponFactory spridningsmetoder

Applikationen sprids oftast genom något som kallas för ”bundling”, eller packetering för att göra det enklare på Svenska. Som ett exempel, om du laddar ned ett gratisprogram och sedan installerar det så finns det en chans att CouponFactory installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika detta så bör du vara mer uppmärksam under installationen av gratisprogram. Hoppa inte över några steg genom att endast klicka ”nästa” eller ”acceptera” genom hela installationen. Leta även efter tillägg eller avancerade tillval om det finns. Detta låter dig se alla möjliga val. Leta efter olika förklickade bockar som accepterar tillägg åt dig som standard och neka dessa om du inte känner igen dom. Det kan vara CouponFactory eller andra skadeprogram. Ifall din dator redan är infekterad, vänta inte utan ta de nödvändiga stegen och ta bort CouponFactory omgående.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Couponfactory och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Couponfactory och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av CouponFactory reklamer

Du tar bort CouponFactory genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som CouponFactory installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till CouponFactory .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort CouponFactory från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till CouponFactory och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponFactory, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna CouponFactory från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till CouponFactory. Klicka på papperskorgen bredvid CouponFactory eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponFactory, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna CouponFactory från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till CouponFactory och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponFactory, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort CouponFactory från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna CouponFactory från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill CouponFactory. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponFactory, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-couponfactory

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *