Couponarific - Hur tar man bort

Couponarific

Couponarific är listat som ett reklamprogram samt en PUP (potentially unwanted program) eller ”potentiellt oönskat program” på Svenska. Detta tack vare dess flertalet skadliga utföranden som det utför. Först och främst så är det märkt som ett reklamprogram av en anledning. När väl Couponarific installerats så kommer det visa massvis av irriterande reklam på din sökmotor. Vid första anblick så kan det se ut som ett användbart verktyg som kan hjälpa dig spara både din tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger samt erbjudanden, men detta är inte sant. Detta beror på att reklamerna med kuponger kommer från tredjeparter och oftast är falska. De visas oftast på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter till bättre priser. Du bör tänka om innan du klickar på en av dessa reklam eftersom om du skulle göra detta så kommer du att direkt bli omdirigerad till tredjeparters hemsidor som kan vara infekterade och orsaka skada i din dator. Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Dessutom så kommer det samla in personlig information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar samt din IP-address och sända denna information vidare till tredjeparter. Dessa kommer anpassa sin reklam baserad på informationen hämtad och göra dessa ännu mer attraktiva. Även fast det officiellt inte är ett virus som kan utföra stor skada själv så kan det leda dig till några seriösa säkerhetsrisker via Internet och bör därför tas bort omgående.

Couponarific sprids som de allra flesta reklamprogrammen, genom att bli packeterad i gratisprogram. Med detta sagt så bör du vara väldigt noggrann under installationen av gratisprogram som är nedladdade från suspekta hemsidor. Hoppa in över några steg och läs även igenom alla villkoren. Håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval och se till att inga oönskade program installeras bakom ryggen på dig. Ifall din dator redan är infekterad med skadlig programvara så rekommenderas du starkt att genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Det kommer att automatiskt hitta samt ta bort viruset. Ifall du inte vill installera några tillägg som kan utföra detta så kan du följa våra steg-för-steg instruktioner angivna nedan om hur man tar bort Couponarific.

Använda kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga Couponarific komponenterna och installatörer

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/ Vista/ 7 öppna Start -> kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort Program eller Avinstallera. På Windows 8, skriv in Kontrollpanel i sökrutan, leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administrator på din dator i båda fallen.
 2. Leta efter Couponarific och/ eller liknande innehåll i programlistan. Som standard rekommenderas det att ta bort Yontoo, WebCake, allt ”Savings” eller ”Coupon” relaterat. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Stopzilla, de kan ge dig en bra bild över vad som behövs tas bort.
 3. Stäng ned kontrollpanelen.

Ta bort Couponarific från Internet Explorer

 1. Klicka på Kugghjulet – Hantera tillägg.
 2. Gå igenom Alla tillägg under Visa. Ta bort allt Couponarific relaterat och innehåll som du inte känner till som inte är skapat av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningarna.

Ta bort Couponarific från Firefox

 1. Skriv in about:addons i sökrutan.
 2. Gå igenom Extensions and addons listan vilket innehåller tillägg och instickmoduler. Ta bort allt Couponarific relaterat. Om du inte känner till tilläggen och dessa inte är skapta av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligtvis inte dessa.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Klicka på de tre horisontella linjerna till höger om sökfältet -> Klicka på frågetecknet (hjälpmenyn) -> Starta om utan tillägg. Klicka sedan på Återställ Firefox när Firefox startar om.

Ta bort Couponarific från Google Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i sökrutan eller på svensk version klicka på de tre horisontella linjerna, välj Verktyg och sedan Tillägg.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort allt du inte behöver, speciellt Couponarific relaterat. Om du är osäker så inaktivera dessa tillfälligt.
 3. Starta om Chrome.
 4. Som en extra åtgärd så kan du skriva in Chrome://settings i addressfältet och klicka på Avancerat. Skrolla där ned till botten av listan och välj Återställ inställningar.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Couponarific och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Couponarific och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Couponarific

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-couponarific

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *