Counterflix Ads - Hur tar man bort

Counterflix är en DNS tjänsteleverantör som håller användaren fångad med sin fängslande slogan -”Access your favorite without restrictions”. Användare skall få tillgång till geografiskt begränsat innehåll, låsa upp sidor och kunna använda stream tjänster som Pandora, Netflix, Hulu, BBC iPlayer m.m. Det är inte förvånande att tusentals användare har rapporterat sig vara påverkade av det här webbläsartillägget.

Många videotjänster för streaming kan inte visa allt innehåll överallt på grund av licenser. Av den anledningen kan t.ex. Netflix visa olika filmer i USA, England eller Italien. Exempelvis finns det 1300+ TV-serier tillgängliga i USA versionen av Netflix och mindre än hälften av dom i England enligt Netflix video availability report. Många andra tjänster för streaming är inte tillgängliga utanför USA/ Kanada eller deras land överhuvudtaget. Counterflix och många andra tjänster skapades för att bli av med dessa restriktioner. Detta utförs genom att maskera användares IP eller omdirigera dom via servrar som visar innehåll för andra länder. Problemet med just den här applikationen är att den stöttas av reklam, svår att bli av med och kan installeras utan fullständigt samtycke.

Om reklamprogrammet Counterflix

counterflix-ads

Som du kan se via titeln av den här paragrafen så är Counterflix ett reklamprogram. Det betyder att det primärt stöttar reklam och alla sina funktioner är sekundära, knappt det om man skall vara ärligt. Det kan möjligen ge dig tillåtelse att besöka särskilda domäner som kan vara begränsade i ditt område, men du kommer inte komma undan bieffekterna. Dessa bieffekter är den reklam som Counterflix visar. Dessa kan märkas med ”Ads by Counterflix”, ”Powered by Counterflix”, ”Brought to you by Counterflix” m.m. Denna reklam kan ta plats överallt på din skärm, även hela fönstret. Som du kan se från markeringarna så är det inte den originella reklamen du ser på hemsidorna. Hur vet du då vad hemsidan innehåller? Hur kan reklam av Counterflix visas över de produkter och tjänster som märkligt hänvisar till dina tidigare sökningar?

Svaret är faktiskt ganska enkelt, Counterflix övervakar dig. Få dock inte panik, det är inte ett spionprogram och det kommer inte stjäla någon viktig information av dig. Däremot bryter det fortfarande mot regelerna gällande integritet och frihet online, du har helt rätt att bli irriterad. Webbläsartillägget Counterflix ser även till att dela information med tredjeparter eftersom de personliga annonserna är genererade av tredjeparter. Att din dator och webbläsare blir allt slöare är inte heller en hemlighet. Dessutom kan annonserna omdirigera dig till domäner som du helst inte bör besöka.

Hur kan reklamprogrammet Counterflix infektera din dator?

Counterflix distribueras på flertalet sätt. Det kan installeras via olika s.k. ”bundles” på internet, det kan laddas ned som ett program till Windows eller Mac via hemsidan Counterflix.com, samt att det kan installeras i routern och påverka ett helt nätverk. Det är lika enkelt som att ändra DNS inställningarna till Counterflix servrar: 81.218.119.11 och 209.88.198.133 samt installera ytterligare program till kontrollpanelen. Sedan kan alla trafiksidor du öppnar passeras via deras servrar och innehållet kan läggas till ifall dom vill ändra någonting, exempelvis placera in reklam.

Medans de lagliga aspekterna av att bryta mot restriktioner är utanför vår hemsidas sikte så är tjänster som ändrar hemsidors innehåll fortfarande farliga. Även de mest harmlösa tjänsterna påverkar din integritet negativt och skapar ännu en ingång för kapare att stjäla din personliga information. Till skillnad från VPN lösningar så bryr sig inte DNS baserade tjänster som Counterflix om din integritet och säkerhet. Av den anledningen rekommenderar vi att ta bort dom. Det här reklamprogrammet kan upptäckas av ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter, en enkel genomsökning bör eliminera dom. Om reklamen kvarstår, följ då de manuella borttagningsinstruktionerna här nedan och ändra DNS inställningarna för hand.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Counterflix Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Counterflix Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Du tar bort Counterflix Ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Counterflix Ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Counterflix Ads .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Counterflix Ads från dina webbläsare

Åtgärda DNS inställningarna påverkade av Counterflix (Windows 10)

 1. 1. Start -> Kontrollpanelen -> Nätverk och Internet
 2. 2. Nätverksanslutningar -> Högerklicka på anslutning och egenskaper
 3. 3. Internet Protocol Version 4 -> Egenskaper
 4. Ställ in DNS Servers som Auto eller 8.8.8.8 och 8.8.4.4 (Google Public DNS servers) .
 5. Verkställ (OK)

Mer information gällande möjliga problem och hur du löser dom finner du på: Google Redirect virus guide.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-counterflix-ads

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *