ConvertAd - Hur tar man bort

ConvertAd

ConvertAd är en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på din dator. Det kan leda till oönskade konsekvenser och bör därför tas bort. Om din dator är infekterad med detta reklamprogram så kan du ta bort detta antingen manuellt eller automatiskt. Vi rekommenderar att göra detta automatiskt eftersom det är mer pålitligt och effektivt. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram så som Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det kommer automatiskt hitta samt eliminera viruset för gott. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden. Om du av någon anledning inte vill ladda ned ett anti-skadeprogram så kan du ta bort detta manuellt. We har skapat en steg-för-steg guide för eliminering av ConvertAd, se nedan i artikeln. Om du vill veta mer om ConvertAd så var god fortsätt läs.

Om ConvertAd

ConvertAd är listad som ett reklamprogram. Det installeras på användares datorer utan att dessa vet om det. Väl installerad så visar den flertalet reklamer på din sökmotor. Detta inkluderar flera former av reklamer som pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som tidigare, fast lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam eller reklampelare. Även ett nytt fönster eller flik hos din sökmotor kan automatiskt öppnas med reklam. Detta dyker upp helt på måfå och är väldigt irriterande. Oftast ser du dessa på internethandelssidor så som eBay eller Amazon. Du blir erbjuden att köpa vissa produkter för lockande priser. Även fast dessa reklamer ser lockande ut så bör du inte förlita dig på dessa, det är endast ett trick för att vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamlänkar. Oftast finns inte produkten som är reklamförd.

ConvertAd arbetar som en mellanhand mellan användare och reklam. Problemet är att ägarna av detta reklamprogram varken administrerar eller kontrollerar deras partners. Med andra ord är det ett perfekt ögonblick för kriminella inom internetvärlden att nå dig via din sökmotor dagligen. Av denna anledningen bör du inte klicka på dessa reklamer för gör du detta så kommer du direkt omdirigeras till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden och få din dator infekterad eller t.o.m bli bedragen på dina pengar om du köper någonting där. Det fungerar som ett tillägg till din sökmotor och kan läggas till på alla de mest populära sökmotorerna så som Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Dock är den endast brukbart på Windows datorer så Apple användare behöver inte oroa sig.

En annan oönskad attribut av ConvertAd är dess insamlande av information om dig. Om din dator är infekterad med detta skadeprogram så kommer den samla in privat information som din sökhistorik, din IP-address, email-address, internetsökningar samt mest besökta hemsidor. Detta används senare i marknadsföringssyfte. Reklamprogrammet skapare formar sedan reklamen som visas från informationen hämtad vilket gör reklamerna mer intressanta samt relevanta för just dig. Genom detta ökar chansen att du klickar på deras reklamlänkar. Det är huvudmålet för denna applikation då dessa får betalt per klick. De genererar trafik till sina hemsidor samt skaffar potentiella köpare. Det är inte svårt att märka av denna applikation då reklamerna är märkta med ”Ads by ConvertAd” eller ”Brought to you by ConvertAd”.

ConvertAd spridningsmetoder

Du kan enkelt ladda ned denna applikation självmant. Den följer med packeterad med andra gratisprogram som kan hämtas från Internet gratis. Som t.ex. då du laddar ned samt installerar ett gratis program som en mediaspelare eller PDF-skapare så kan ConvertAd följa med utan att du vet om detta. För att undvika att detta ska hända så ladda inte ned program från opålitliga hemsidor. Dock så har du inget val ibland och då gäller det att vara noga under själva installationen. Håll utkik efter tillägg eller tillval samt avancerade valmöjligheter. Hoppar inte över några steg i all hast då informationen du söker kan skrivas i smått format eller nästan vara dold. Leta efter redan iklickade rutor och klicka bort dessa. Om något är påväg att installeras vid sidan om så tillåt inte detta för det kan vara ConvertAd eller ett annat oönskat skadeprogram. Dessa tips bör vara tillräckliga för att hålla din dator säker från installering av oönskade program. Är det dock redan försent och din dator redan är infekterad så vänta inte utan ta bort ConvertAd nu.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Convertad och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Convertad och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av ConvertAd reklamer

Du tar bort ConvertAd genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som ConvertAd installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till ConvertAd .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort ConvertAd från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till ConvertAd och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ConvertAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna ConvertAd från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till ConvertAd. Klicka på papperskorgen bredvid ConvertAd eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ConvertAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna ConvertAd från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till ConvertAd och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ConvertAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort ConvertAd från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna ConvertAd från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill ConvertAd. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ConvertAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *