Combo-search.com virus - Hur tar man bort

Combo-search.com viruset är en extremt framgångsrik sökmotorskapare och dess huvudsakliga användare verkar komma från Egypten. I det här landet placeras den här misstänksamma sökmotorn på placering 468 av mest besökta hemsidor. Dessutom är denna oroande add-on populär i Algeriet, USA, Pakistan och Kina. Ägarna av den här sökmotorn tycks vara ett israeliskt baserat bolag. Vi har även upptäckt en annan sökmotorskapare med en liknande namn: Combotab.com.

Skadeprogrammet Combo-search.com kommer att visa sponsrat innehåll bland sökresultaten

Under vår analys av den opålitliga sökmotorn Combo-search.com så upptäckte vi att det främjar en del tvivelaktiga tjänster. Bland annat online-streaming hemsidor som omdirigerar till annonser för Combo Search tillägget. Dessutom såg den här sökmotorn till att visa reklammaterial från misstänksamma reklamnätverk som t.ex. RevenueHits, AdCash, Sh.st, Voluum, Adk2 m.m.


Combo-search.com virus

Av den anledningen är inte Combo-search.com viruset ett pålitligt sökverktyg att använda på grund av dess olämpliga reklamtekniker och samarbeten med olika tredjeparter. Dessutom kan Combo tillägget även fungera som ett spionprogram genom att övervaka dina internetaktiviteter och stjäla information. Sedan visar sökmotorskaparen även skurkaktiga sponsrade länkar bland sökresultaten.

Det kan vara svårt att avgöra om din webbläsare har blivit kapad av skadeparasiten Combo-search.com. Du behöver kontrollera URL sektionen på dina program medan du utför en sökning. Under processen bör användare notera Feed.combo.search.com länkar i adressfältet precis innan sökresultatet genereras i Yahoo, Google eller Bing. Detta betyder att det okända sökverktyget lägger till sponsrade länkar till hemsidan. På så sätt kan du utsättas för domäner av skadliga eller vilseledande utvecklare (Hur skadliga hemsidor infekterar dig på oanade sätt).

Efter att Combo-search.com viruset är aktivt kommer det få tillåtelse att ändra innehållet i alla hemsidor som du besöker. Det hänvisar till det faktum att sökmotorskaparen kommer få möjlighet att injicera koder, online reklam och andra funktioner till slumpmässiga hemsidor. Din internetupplevelse kan störas av massvis av s.k. scareware strategier, skurkaktiga erbjudanden från försäljare och bedrägerier online med löfte att du kommer få dyra priser.

Vi har även lagt märke till att tillägget för att installera Combo-search.com viruset finns tillgängligt på Chrome Web Store (internetbutik). Det finns inga recensioner, men indikeras ha över 10 000 användare. Vi tror inte att alla dessa användare har installerat verktyget frivilligt. Dessutom främjas tillägget via en Install.combo-search.com popup som kan noteras under internetanvändandet. Säkerhetsforskare avråder internetanvändare att ladda ned program som rekommenderas av online reklam. I många fall är de skadliga och av låg kvalitet (Faror med kostnadsfria nedladdningar).

Varför ser du Feed.combo-search.com viruset under tiden du använder internet?

Om den här hemsidan ofta visas för dig, då betyder det att du har Combo Search tillägget aktiverat. Kontrollera listan av aktiva tillägg och ta bort det från listan. Om den skurkaktiga sökmotorn fortfarande påverkar ditt sökande, då föreslår vi en mer pålitlig lösning. Genomsök din dator med Reimage för bästa resultat. Programmet kommer inte bara ta hand om sökmotorskaparen, den kommer även förstöra alla andra skadeparasiter som finns i din dator. Det här anses vara det bästa alternativet när det gäller skydd av din enhet från virus och spionprogram.

Det oönskade tillägget som hämtade hem skadeparasiten Combo-search.com kan ha installerats tillsammans med andra gratisprogram. Av den anledningen hoppas vi att du håller ett vakande öga på de program du väljer att använda dig av. Under installationen bör du kontrollera att inga andra verktyg eller sökmotorer nämns. Läs även igenom villkoren så ingenting dolt finns med. Exempelvis kan program nämna att de kommer visa massvis av reklam i gengäld för det kostnadsfria användandet. Eftersom många annonser online sprider skadeprogram så kan villkoret anses vara olämpligt.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Combo Search Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Combo Search Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Borttagningsinstruktioner för Combo-search.com viruset

Du tar bort Combo-search.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Combo-search.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Combo-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Combo-search.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Combo-search.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Combo-search.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Combo-search.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Combo-search.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Combo-search.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Combo-search.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Combo-search.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Combo-search.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Combo-search.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Combo-search.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Combo-search.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Combo-search.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Combo-search.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Combo-search.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-combo-search-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *