Com Notification - Hur tar man bort

Com Notification

Com Notification kan se ut som en användbar applikation vid första anblick, men detta är endast ännu en skadlig applikaton som du bör hålla dig borta från, speciellt om du inte vill stöta på allvarliga säkerhetsproblem via Internet. Detta reklamprogram sprids packeterad med gratisprogram, därav så kan du endast märka av det först när det redan har infiltrerat din dator. Dock är det inte svårt att uppmärksamma detta reklamprogram då reklamerna oftast är märkta med t.ex. ”Ads by Com Notification” eller ”Brought to you by Com Notification”. Så har du märkt av något av detta på en av dina sökmotorer så är du garanterat infekterad, och du bör ta tag i problemet redan nu.

Det finns två vanliga sätt att ta bort detta reklamprogram på, det ena är manuellt och det andra är automatiskt. Det är mycket enklare att utföra detta automatiskt, därför rekommenderar vi det alternativet. Ladda ned ett anti-skadeprogram, som t.ex. Reimage, SpyHunter or Stopzilla och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet så du inte behöver oroa dig något mer. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat.

För att bli av med Com Notification manuellt så krävs flera utföranden. Detta kräver lite mer specifik kunskap och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig att bli av med Com Notification. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dom. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera infektionen helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterade till den här artikeln, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dom. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Com Notification, var då god fortsätt läs.

Om Com Notification reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Väl inne i datorn så kommer reklamprogrammet överösa alla dina sökmotorer med reklam i alla dess former, som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Om du klickar på en av dessa reklamlänkar så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterliggare infekterad samt att du riskerar att bli bedragen på dina pengar om du skulle handla något hos dessa.

Skaparna av Com Notification tjänar nämligen pengar på varje klickning som utförs på deras reklamlänkar. Det fungerar lite som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima sidor så använder de reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och håva in besökare. Med detta sagt, har du Com Notification installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är riktigt farligt.

Com Notification spridningsmetoder

Com Notification sprids genom att packeteras in i andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram från en hemsida som inte ser så pålitlig ut, så finns det en risk att Com Notification laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om det. Så vill du undvika ett sådant scenario så bör du vara mer noggrann under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kan du se alla möjliga tillval och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också klokt. Leta även efter olika förklickade bockar som kan innehålla eventuella tillägg. Om du märker av att något tillägg du inte känner till installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras då det mycket väl kan vara Com Notification eller ett annat skadeprogram du inte vill ha installerat på datorn.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Com Notification och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Com Notification och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Com Notification reklamer

Du tar bort Com Notification genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Com Notification installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Com Notification .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Com Notification från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Com Notification och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Com Notification, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Com Notification från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Com Notification. Klicka på papperskorgen bredvid Com Notification eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Com Notification, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Com Notification från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Com Notification och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Com Notification, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Com Notification från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Com Notification från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Com Notification. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Com Notification, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Com Notification

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *