City Web - Hur tar man bort

City Web

City Web är en applikation du inte bör låta vara installerad på din dator. Det infiltrerar användarens dator utan att ens varna dom om att det kommer visas olika reklamer på deras sökmotor. Om du vill bli av med denna irriterande applikation så har du kommit helt rätt. Vi kommer instruera dig genom denna process för att eliminera denna skadliga applikation som är listad som ett reklamprogram.

Först och främst måste du välja hur du vill göra det – Manuellt eller Automatiskt. Det är mycket enklare att ta bort dessa infektioner automatiskt, så har du ingen tidigare erfarenhet i detta fält så rekommenderas detta sätt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes och utför en full genomsökning av datorn. Det kommer automatiskt att hitta samt ta bort hoten för gått. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner. Om du dock av någon anledning vill göra detta manuellt och inte ladda ned något anti-skadeprogram så går det med. Denna metod kräver specifik kunskap och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner hur man tar bort City Web. Skrolla ned till slutet av denna artikel, där finner du instruktionerna. Följ stegen noga så kommer du att kunna eliminera detta på nolltid. Detta är en oönskad applikation som infiltrerar in andra skadeprogram till din dator, så även om du lyckats ta bort det så bör du försäkra dig att din dator är ren genom att genomsöka den med ett anti-skadeprogram ändå.

Om du har några frågor relaterande denna infektion samt hur man tar bort den så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan. Om du av någon anledning vill veta mer om City Web specifika egenskaper så var god fortsätt läs.

Om City Web

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari. Väl installerad kommer den visa flertalet olika reklamer på alla dina sökmotorer som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamen lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam samt reklampelare. En ny flik eller fönster kan även dyka upp på din sökmotor dessutom. Dessa reklamer dyker upp helt på måfå, så det är väldigt irriterande.

Även fast reklamerna ser väldigt lockande ut så bör du inte klicka på dessa. Oftast så är de falska och endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet så du klickar på dessa. Om du klickar på en av dessa reklamlänkar så blir du direkt omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. Detta är väldigt farligt så din dator kan bli infekterad eller om du försöker att köpa något hos dessa, bli bedragen på dina pengar.

City Web är sponsrad för att visa olika reklamer till användare. Det är inte en hemlighet att dessa sponsorer ofta är olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. Så har du detta reklamprogram installerat på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen.

En annan oönskad egenskap av City Web är dessa insamlande av information. Väl installerad så kommer denna applikation att samla in olika informationer om dig som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address. Tredjeparter formar sedan sina reklamer med informationen samlad för att göra dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig, genom detta ökar chanserna att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet för City Web, då dess skapare får betalt per klick du utför.

City Web spridningsmetoder

City Web följer oftast med packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet gratis. T.ex. när du laddar ned en gratis mediaspelare eller en PDF-skapare från en suspekt hemsida så finns det en chans att City Web installeras vid sidan om utan någon förklaring. Detta betyder att du måste vara mer noga under installationen av gratisprogram. Hoppa inte över några steg samt kika alltid efter tillägg samt avancerade tillval om det finns möjlighet till det. Detta låter dig se alla möjliga val och göra ändringar. Leta efter förklickade bockar och bocka av dessa samt stressa inte då det kan finnas information som är väldigt otydlig som du inte vill missa. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad så vänta inte utan eliminera detta så fort som möjligt.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som City Web och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som City Web och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av City Web

Du tar bort City Web genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som City Web installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till City Web .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort City Web från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till City Web och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till City Web, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna City Web från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till City Web. Klicka på papperskorgen bredvid City Web eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till City Web, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna City Web från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till City Web och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till City Web, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort City Web från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna City Web från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill City Web. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till City Web, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av City Web

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-city-web

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *