Chromesearch.today virus - Hur tar man bort

Chromesearch.today viruset är en sökmotorskapare som med all säkerhet kommer orsaka en del obehag. Först och främst kommer det invadera webbläsarnas inställningar och tillsätta sin vilseledande sökplattform som startsida, nya flikar och sökleverantör. Den här metoden har utnyttjats av flertalet skadliga människor som t.ex. utvecklarna av den skurkaktiga sökmotorn Startxxl.com. Kaparen Chromesearch.today är inte en gammal medlem av kapar-program, utan en av de senaste. Det skapades september 2017. Däremot rapporterar användare redan om att den här domänen invaderat deras webbläsares preferenser.

Chromesearch.today viruset försöker att föreställa sig själv som en legitim sökleverantör för Google Chrome. Målet är nästan uppnått tack vare sin URL. Däremot skall du inte tro på att den här hemsidan är någon sökleverantör av Google Chrome. Det kan visa sponsrade resultat till dina sökningar vilket betyder att opålitliga länkar kommer att läggas till bland andra. Vi hoppas att du inte klickar på någon skadlig länk eller en URL som laddar upp okvalitativa tjänsteleverantörer. Chromesearch1.info virus utnyttjar samma strategi.

Effekterna av en infektion med sökmotorskaparen Chromesearch.today

Chromesearch.today virus

Under tiden som dina webbläsares inställningar kontrolleras av Chromesearch.today viruset kommer du att konstant bli omdirigerad till en variation av trejdjepartshemsidor. Faktum är att vi lagt märke till att samma IP adresser används för den här kaparen och en tjänst av SpringFiles.net. Den senare hemsidan har noterats presentera tekniska support bedrägerier och andra vilseledande material som kan potentiellt vara farliga. Den här infektionen hoppas på att ses som en vanlig sökplattform, precis som Googlesearch.me eller Faststartpage.com.

Av den här anledningen hoppas vi att du inte klickar på slumpmässiga annonser och hemsidor som eventuellt presenterar dig för bedrägerier eller annat skurkaktigt. Kom ihåg att kapare använder popups för att leda användare till domäner som använder s.k. ”exploit kits”. Från dessa kan (Drive-by nedladdningar) förekomma. Detta betyder att dina webbläsare och operativsystem kan fyllas med potentiellt oönskade program.

Omdirigeringsviruset Chromesearch.today kommer finna sätt att presentera länkar till andra hemsidor. I särskilda fall kan omdirigeringarna orsakas automatiskt utan någon varning. Dessutom kan ditt internetanvändande störas av konstanta presentationer av online reklam. I de flesta fall kommer falska meddelanden dra din uppmärksamhet. Självklart är det bäst att undvika alltihop om du vill hålla dig säker, speciellt om dessa annonser visas helt och hållet slumpmässigt (Malvertising förklarat). Många skadeparasiter riktar in sig på att starta aktiviteter för spionprogram. Det är av den anledningen som många annonser är skräddarsydda.

Om användare besöker särskilda hemsidor tack vare Chromesearch.today viruset kan dessa tillåtas att skicka ”kakor” till deras besökare, samla in data och fråga efter privat information. Tack vare den tillåtelsen kan användare få sin personligt identifierbara information tagen av suspekta parter. Eftersom vi inte har någon aning om vilka dessa parter är så kan vi inte yttra oss om informationen kommer användas för olagliga syften, som t.ex. ID-kapning.

Hur skall användare kunna hålla sitt operativsystem skadefritt?

För bättre skydd hoppas vi att du installerar Reimage verktyget. Det kommer avgöra om ditt operativsystem lider av något skadligt innehåll. Det kommer tillåta dig att starta genomsökningar per önskan, vilket betyder att du kan utföra en utförlig genomsökning varje gång som du misstänker problem.

Om du önskar att undvika potentiellt oönskade program (PUP:s) och andra typer av virus, då hoppas vi att du endast väljer pålitliga källor för nedladdningar. Välj ett avancerat installationsalternativ och neka tillägg av suspekta problem. Om du gör detta kommer ditt operativsystem löpa mindre risk att drabbas av skadliga infektioner. Försök också välja program som har bra betyg av säkerhetsforskare och utvecklats av professionella. Om du får ett verktyg som inte uppenbart har en ägare, då bör du omgående bli misstänksam. Kom ihåg att den här sökmotorn inte har någonting med det riktiga företaget Google att göra.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Chromesearch Today Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Chromesearch Today Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Sätt att avlägsna Chromesearch.today viruset

Du tar bort Chromesearch.today virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Chromesearch.today virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Chromesearch.today virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Chromesearch.today virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Chromesearch.today virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Chromesearch.today virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Chromesearch.today virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Chromesearch.today virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Chromesearch.today virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Chromesearch.today virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Chromesearch.today virus från listan.

Hur man avlägsnar Chromesearch.today virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Chromesearch.today virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Chromesearch.today virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Chromesearch.today virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Chromesearch.today virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Chromesearch.today virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Chromesearch.today virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch-today-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *