Chromesearch.net virus - Hur tar man bort

Chromesearch.net virus

Chromesearch.net viruset tillhör en grupp av sökmotorskapare som är mest kända för deras betydande funktion. De modifierar webbläsare:s inställningar för att se till att tredjeparts sökmotorer kommer öppnas som standard sökleverantörer, nya flikar och startsidor. Infektionen Chromesearch.net baseras på en av tidigare diskuterade parasiter: sökmotorskaparen ChromeSearch.today är en av dom. Däremot har den här specifika modellen setts som ett äldre skadehot som Cleanserp.net som har mestadels blivit aktiv i Frankrike.

Skadeparasiten Chromesearch.net bör inte finnas på din webbläsare

Det finns inga tvivel om att Chromesearch.net viruset har utvecklats av samma hemska människor som ligger bakom kaparen ChromeSearch.win. Båda dessa parasiter har tydliga likheter och identiska ”villkor”. Däremot är den riktiga ägaren av dessa skurkaktiga sökmotorer okänd.

Det finns ingen kontaktinformation lämnad för användare att rapportera till. Enligt en liten analys om möjliga utgivare, så har vi endast lyckats upptäcka att ChromeSearch.club är placerad på samma IP-adress (67.213.210.198). Därför är ägarna av den här plattformen för sökningar eventuellt från USA.

Det är inte en nyhet att kaparna baserar deras sökmotorskapare på de mest populära sökmotorerna. Infektionen Chromesearch.net har som mål att placeras som standard sökleverantör av Google Chrome webbläsare. Du bör dock misstolka en sådan situation som denna: en okänd plattform för sökningar (placerad som nya flikar och startsida) bör alltid ses som ett möjligt symptom av en skadeparasit. ChromeStart.info använder sig av samma strategi för att lura användare att behålla tredjeparts sökmotorn som preferens.

Tack vare en infektion med en skadeparasit kan dina internetaktiviteter övervakas av okända parter: dina uppgifter, bokmärken, mest besökta hemsidor, reaktion på annonser m.m. Anslutningen till hemsidan Chromesearch.net anses inte vara säker. Detta betyder att den information som du sänder via den här domänen kan ses av andra (Vad är skadliga hemsidor?). Exempelvis kan dina bankuppgifter, lösenord och login stjälas. Sökmotorn har alla nödvändiga knappar för användare att logga in till deras Google+ eller Gmail konton. Däremot, tack vare den osäkra anslutningen, så oroas vi över att dessa konton kommer att äventyras. Exempelvis kan lösenord stjälas, eller e-postkonton som sedan bombarderas av skräppost.

Eftersom det inte finns någon information om ägarna av Chromesearch.net viruset, så bör du förstå att det inte går att bestraffa någon part för att din personliga information blir stulen. Du bör känna till vikten av fullständig dokumentation för program eller tjänster. I det här fallet, även fast sökmotorn har dessa dokument, så kommer de tillhandahålla ytterst lite hjälp till sina användare.

Sökmotorskaparen Chromesearch.net kan undvikas: lär dig hur

Vi har inte upptäckt något tillägg som skulle ta med Chromesearch.net parasiten till webbläsare. Därför är det möjligt att den här kaparen endast reser via vilseledande medel. Exempelvis kan det placeras som sökleverantör efter att du våghalsigt laddat ned ett opålitligt gratisprogram. Under installationen kan du erbjudas att testa en ny sökmotor. Däremot brukar sådana beslut leda till installation av oönskade program istället.

Av den anledningen är det av stor vikt att surfare slutar ladda ned program från slumpmässiga källor. Peer-to-peer nedladdningar kan också hota internetsäkerheten då du kan luras till att ladda ned ett skadligt program. Gällande installationsprocessen, då föreslår vi att du väljer ett avancerat installationsalternativ, samt att du läser igenom villkoren noggrant.

Nu är det dags diskutera möjligheter att eliminera Chromesearch.net viruset. Först och främst rekommenderar vi dig att välja det universala alternativet som kommer ta bort alla skador från din dator. Det här alternativet kräver att användare laddar ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage. Med dess hjälp kommer surfare inte ha några som helst problem av bli av med skadorna. ReImage kommer bevara din enhets prestanda helt utan obehag.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Chromesearch Net Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Chromesearch Net Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Eliminera Chromesearch.net viruset

Du tar bort Chromesearch.net virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Chromesearch.net virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Chromesearch.net virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Chromesearch.net virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Chromesearch.net virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Chromesearch.net virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Chromesearch.net virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Chromesearch.net virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Chromesearch.net virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Chromesearch.net virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Chromesearch.net virus från listan.

Hur man avlägsnar Chromesearch.net virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Chromesearch.net virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Chromesearch.net virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Chromesearch.net virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Chromesearch.net virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Chromesearch.net virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Chromesearch.net virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch-net-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *