Chromesearch.info - Hur tar man bort

Vi antar att du troligen redan känner till Chromesearch.info virus eftersom det finns en hel del av dom – chromesearch.club, chromesearch.win och så vidare. Den här gången går vi igenom chromesearch.info viruset, vilket är en ganska ny infektion – samt som endast är i starten.

Även fast det släpptes föregående året så finns det inte särskilt mycket information om den här särskilda infektionen än. Det enda vi vet är att det tillhör familjen av ChromeSearch virus och bör kategoriseras som en sökmotorskapare. Om du inte vet vad en sökmotorskapare är – det är ett webbläsartillägg som utför oönskade handlingar på din webbläsare utan att bry sig om att notera dig angående det. Exempelvis kan din startsida, sökleverantör och nya flikar bytas ut per automatik.

I just det här fallet kommer chromesearch.info viruset att helt och hållet ta över din webbläsare genom att byta ut startsida och sökleverantör till www.chromesearch.info.


Chromesearch.info virus remove

Hemsidan chromesearch.info

Hemsidan i sig själv ser enkel ut – endast ett sökfält, integritetspolicy och villkor kan hittas. Om det här webbläsartillägget körs på din webbläsare, då kommer du att förr eller senare se www.chromesearch.info varje gång du öppnar din webbläsare, vilket leder till att du troligtvis kommer att använda den tjänsten för dina sökningar.

Det kommer inte ta lång tid för dig att inse att Chromesearch inte tillhandahåller sin ”egna” sökmotor – istället omdirigerar tjänsten till sökresultat från Google. Nu kanske du tror att den här sökmotorn är OK och att du kan lita på den, men vi föreslår dig att du inte gör det.

Först och främst så kommer chromesearch.info att övervaka alla dina sökningar som du utför. Skulle du mot förmodan skriva in någon privat information, då kommer även denna information att samlas in och avslöjas. Resultatlistan av Google kan modifieras av Chromesearch, vilket betyder att du kan stöta på länkar som leder till opålitliga hemsidor som samarbetar med chromesearch.info viruset.

Dessa två är de viktigaste orsakerna till varför du inte bör behålla webbläsartillägget, för att inte nämna hur det distribueras. För att sammanfatta – om du bryr dig om din säkerhet och inte vill att privat information hamnar i fel händer, då bör du se till att du tar bort chromesearch.info från din dator omgående. Om du inte vet hur du gör detta, vänligen läs då vidare i artikeln så leder vi dig igenom processen.

Avinstallera Chromesearch.info från webbläsaren

Du har redan fått lära dig att infektionen fungerar som ett webbläsartillägg. Så vitt vi vet så är det kompatibelt med de flesta webbläsarna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer och Microsoft Edge. Du kanske tror att det är tillräckligt att inaktivera tillägget som ansvarar för hemsidan, men det är endast delvis sant. Sökmotorskapare har nämligen en tendens att placera vissa skadliga filer i datorn, på så sätt kan infektionen återställas nästa gång som du öppnar din webbläsare. Av den anledningen behöver du leda efter filer som associeras med chromesearch.info på din dator och ta bort dessa.

Bästa sättet är att genomsöka systemet med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter. Ett av dessa program bör kunna upptäcka och eliminera viruset på nolltid. Skrolla sedan ned och ta en titt på våra manuella steg-för-steg instruktioner för chromesearch.info – slutför alla stegen och du bör kunna återställa inställningarna på webbläsaren till sitt normala stadie.

TopHur man avlägsnar Chromesearch.info från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Chromesearch.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Chromesearch Info och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Chromesearch Info och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch-info-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *