Cash Back - Hur tar man bort

Cash Back

Cash Back är listad som ett reklamprogram tack vare dess flera skadliga utföranden som den utför på de infekterade datorerna. Först och främst så visar den skadliga reklamer på dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan dessutom skadliga. Sedan samlar programmet även in olika informationer om dina internetvanor. Inte nog med det så kan Cash Back även infiltrera in andra skadliga program på datorn, med andra ord bör det tas bort omgående.

Om du har märkt av att din dator är infekterad med Cash Back fast du inte vet hur du blir av med skadeprogrammet så har du kommit helt rätt. I denna artikel kommer vi ge dig alla instruktioner för att bli av med detta både manuellt samt automatiskt.

Ifall du undrar vilken metod du ska välja så rekommenderar vi den automatiska metoden. Det är mycket enklare och effektivare. Det enda du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsöka datorn med det. Genom detta sätt kommer viruset hittas samt elimineras omgående. En av dessa applikationer kan också skydda din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är klokt att ha det installerat hela tiden.

Ifall du valt att göra detta manuellt så kan du skrolla ned till slutet av artikeln. Där hittar du steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Cash Back manuellt. Eftersom denna process är mer komplicerad så har vi skapat denna manual för att hjälpa dig. Följ bara stegen noga så kommer du kunna bli av med detta skadeprogram för gott. Du bör dock känna till att även fast du tar bort Cash Back manuellt så är det fortfarande rekommenderat att ladda ned ett anti-skadeprogram och genomsöka datorn med det, viruset kan ha infiltrerat in andra virus under tiden som också måste tas bort.

Ifall du har några frågor relaterade till denna artikel så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så hjälper vi dig gladeligen. Om du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna av just Cash Back så var god fortsätt läs artikeln.

Om Cash Back reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorn och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer och Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Även fast programmet beskrivs som en användbar applikation av dess skapare så har detta ingenting med verkligheten att göra. Dess uppgift är att tillhandahålla användare olika former av kuponger, rabatter och kommersiella erbjudanden och genom det spara både tid och pengar för användaren då denne handlar på Internet.

Tyvärr så kommer dessa erbjudanden i väldigt irriterande former av reklam som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorn lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam, reklampelare m.m. Dessa kan oftast ses på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon. Du kommer vänligen erbjudas att handla olika varor eller tjänster för riktigt attraktiva priser. Cash Back applikationen fungerar även som ett verktyg för prisgemförelser. Fall inte för detta trick då erbjudandena som visas av Cash Back oftast är falska och skaparnas sätt att vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa. Det rekommenderar vi inte att du gör.

Om det nu ändå händer att du råkar klicka på en av reklamerna som visas av Cash Back så kommer du omgående att bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. Detta kan resultera i att din dator blir infekterad med andra virus eller ifall du försöker köpa någonting där, bli bedragen på dina pengar.

Cash Back spridningsmetoder

Cash Back sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom något som kallas för ”bundling” eller packetering för att göra det enklare på Svenska. Det följer med packeterat med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet gratis. T.ex. ifall du skulle ladda ned en PDF-skapare eller en mediaspelare så finns det en chans att Cash Back installeras bredvid utan att du vet om det.

För att undvika detta så bör du hålla ett vakande öga under hela installationen av gratisprogram. Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kan du se alla val och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också klokt. Stressa inte du den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är inget du vill missa.

Ifall din dator redan är infekterad, vänta inte utan ta de nödvändiga stegen och bli av med Cash Back direkt.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Cash Back och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Cash Back och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Cash Back reklamer

Du tar bort Cash Back genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Cash Back installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Cash Back .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Cash Back från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Cash Back och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cash Back, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Cash Back från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Cash Back. Klicka på papperskorgen bredvid Cash Back eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cash Back, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Cash Back från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Cash Back och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cash Back, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Cash Back från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Cash Back från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Cash Back. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cash Back, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-cash-back

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *