Buzzdock - Hur tar man bort

Buzzdock

Stör Buzzdock ditt internetanvände med olika typer av reklamer? Detta betyder att din dator har infekterats med detta skadliga program som officiellt är listat som ett reklamprogram. Faktum är att Buzzdock inte bara är störande, utan även skadlig. Reklamerna som visas av detta program kan leda till seriösa säkerhetsproblem då din dator kan bli infekterad med andra infektioner, eller så kan du bli bedragen på dina pengar. Därför bör du ta bort Buzzdock från din dator så snabbt som möjligt. Om du inte vet hur du gör detta så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig fulla instruktioner hur man eliminerar Buzzdock antingen manuellt och automatiskt, så det är helt upp till dig vilken metod du vill använda.

Då det är mycket enklare och mindre tidskrävande att göra eliminera Buzzdock automatiskt så rekommenderar vi den metoden. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka din dator med det. En av dessa program kommer att omgående hitta samt eliminera hotet från din dator. Om din dator är infekterad med andra virus så kommer programmet hitta och ta bort dessa med. Det kommer även att skydda din dator mot liknande infektioner framåt i tiden, så det är värt att ha det installerat. Du kan även använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram så kan du bli av med Buzzdock manuellt med. Eftersom den här processen är mer komplicerad så har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur du tar bort Buzzdock manuellt för att hjälpa dig. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att utföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Buzzdock helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterade till det här ämnet så kan du ställa dessa i kommentarsfältet här nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. För att lära dig mer om ju de specifika egenskaperna av Buzzdock, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Buzzdock

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de allra vanligaste sökmotorerna, t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne så kommer Buzzdock överflöda dina sökmotorer med olika former av reklam som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor. Vi rekommenderar dig inte att klicka på reklamerna som visas av Buzzdock, om du gör det så kan du bli omdirigerad till en skadlig hemsida som ägs av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare.

Buzzdock kan även beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Facebook Ads så använder de sig av reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du har Buzzdock installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden att nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet Buzzdock spridningsmetoder

Buzzdock sprids packeterad i olika gratisprogram som kan laddas ned från opålitliga hemsidor. Så om du skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller en mediaspelare så finns det en risk att Buzzdock installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det så bör du ha ett vakande öga under installationerna av gratisprogram. Det är även rekommenderat att hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram i alla lägen.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Buzzdock och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Buzzdock och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Buzzdock

Du tar bort Buzzdock genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Buzzdock installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Buzzdock .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Buzzdock från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Buzzdock och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Buzzdock, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Buzzdock från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Buzzdock. Klicka på papperskorgen bredvid Buzzdock eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Buzzdock, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Buzzdock från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Buzzdock och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Buzzdock, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Buzzdock från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Buzzdock från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Buzzdock. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Buzzdock, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Buzzdock

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-buzzdock

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *