Browser Shop - Hur tar man bort

Browser Shop

Browser Shop är listad som en reklamvara och en PUP (potentiellt icke önskvärt program) till följd av vissa åtgärder som den genomför. Det är ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Trots att skaparna av reklamvaran lovar att ditt surfande kommer förbättras och även erbjuda dig kuponger och bra erbjudanden samtidigt som du sparar tid och pengar så stämmer det inte och du ska inte tro på det.

Oftast visar programmet annonser i samband med att du besöker E-handelssajter såsom Ebay och Amazon och visar upp erbjudanden som är bättre än de du exempelvis visat intresse för på dessa sidor. Du bör dock inte klicka på dessa annonser eftersom de tillhör tredje parts hemsida och du kommer omdirigeras till hemsidor som kan innehålla skadligt innehåll som kan infektera din dator och utsätta dig för risk. Vidare så kommer Browser Shop att samla in personlig data såsom webb- och sökhistorik. Denna information skickas sedan av Browser Shop till andra tredje parter som därefter anpassar annonserna på din webbläsare så de passar dig utefter informationen. Många cyberspecialister listar programmet som skadligt och du bör definitivt inte ha det på din dator.

Som många andra reklamprogram distribueras Browser Shop genom annan mjukvara som kan hittas på Internet. Om du vill undvika detta program så behöver du vara uppmärksam under själva installationen om du laddat ned gratisprogram från internet. Läs alla användarvillkor och välj alltid anpassad eller avancerad installation när du ska installera gratisprogram eftersom du då kan se vilka tillägg som tillkommer och även välja bort dem. Om din dator redan är infekterad så rekommenderar vi att du scannar den med ett trovärdigt Antimalwareprogram såsom Spyhunter eller malwarebytes som upptäcker och tar bort skadliga program. Du kan även ta bort Browser Shop manuell genom att följa vår borttagningsguide som går igenom varje steg.

Använd kontrollpanelen för att ta bort Browser Shops huvudkomponenter och installationsfiler.

 1. Gå till kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start -> Kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort Program eller Avinstallera. På Windows 8 skriv in Kontrollpanelen i sökrutan, sök sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administratören på PC´n, i båda fallen.
 2. Sök efter Browser Shop och/eller liknande symboler på programlistan. Av ren praxis så rekommenderar jag att man tar bort Yontoo, WebCake, annat med “savings” eller “coupon” i sina namn. Att scanna ditt system med Antimalwareprogram som Spyhunter eller Stopzilla kan ge en bra uppfattning av vilka program du kan ta bort framöver.
 3. Stäng kontrollpanelen.

Ta bort Browser Shop från Internet Explorer

 1. Tryck på ikonen (oftast i form av ett kugghjul) för Verktyg -> Hantera tillägg.
 2. Gå till Verktygsfält och Tillägg och radera allt som är relaterat till Browser Shop och objekt som inte är utfärdat eller utgivet av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng verktygsrutan

Ta bort Browser Shop från Firefox

 1. Skriv in about:addons i URL-fältet (där du normalt skriver in webbadresser)
 2. Gå igenom Listan som visar Tillägg och ta bort allt relaterat till Browser Shop och objekt som du inte känner igen. Om du inte vet om tillägget är utgivet av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så tillhör det antagligen reklamprogrammet, som du kan ta bort.
 3. Alternativt, återställ Firefox: Gå till Firefox -> Hjälp (Hjälp i menyn för OSX-användare) -> Felsökningsinformation. Därefter Återställ Firefox.

Att ta bort Browser Shop från Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i URL-fältet
 2. Gå till listan för tillägg och ta bort program du inte behöver, särskilt de som är lika Browser Shop. Om du inte är säker, kan du inaktivera dem en kortare tid.
 3. Starta om Chrome.

Alternativt kan du skriva chrome://settings i URL-fältet, klicka på Avancerade inställningar, skrolla ned till botten av listan och tryck Återställ webbläsarinställningar.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Browser Shop och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Browser Shop och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-browser-shop

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *