Blankpage3.ru virus - Hur tar man bort

Blankpage3.ru virus

Om du känner behovet av att testa en ny sökleverantör så är Blankpage3.ru (eller Blankpage3.ru/i/search.html) inte ett val du bör gå med. Vilka grunder gör att vi inte rekommenderar denna sökleverantör? Vi kan börja med den mest självklara: det är faktiskt inte ett nytt söknätverk eftersom du faktiskt använder dig av Google Custom Search. Denna lågkvalitativa imitatören av Google kan inte anses vara säker, och även de imiterade färgerna av Googles logotyp bör inte få dig varmare kring känslan att använda denna sökleverantör. Det rapporteras att Blankpage3.ru viruset har orsakat märkbara ändringar på användarnas webbläsare. Användare klagar på att deras preferenser byts ut med Blankpage3.ru domänen och att de inte kan ändra denna obehöriga ändring.

Om Blankpage3.ru viruset

Blankpage3.ru viruset är inte en godhjärtad sökleverantör och det kommer inte att förbättra ditt surfande på något sätt. Det kommer bara skapa möjligheter för att potentiellt skadliga material presenteras för dig. Om din startsida, sökleverantör och nya flikar byts ut med Blankpage3.ru domänen så bör du ta det som ett tecken att din dator har infekterats med denna sökmotorskapare. Dessa parasiter är listiga inkränktare som bara tar med sig obehag.

Om du försöker att använda dig av söktjänsten i Blankpage3.ru domän, då kommer du bli riktigt besviken. De genererade resultaten kommer innehålla sponsrade länkar som du inte skulle ha fått av en pålitlig sökleverantör. Eftersom Google regelbundet presenterar nya säkerhetsåtgärder bör det (och andra legitima tjänster som Bing och Yahoo) väljas för att ta hand om dina sökningar. Blankpage3.ru viruset kan arbeta med suspekta tredjeparter som skapat bedrägliga domäner. I huvudsak sådana som fokuserar på att sprida skadeprogram. Det är därför det är starkt rekommenderat att inte använda nya sökleverantörer som har ett dåligt rykte bland IT-specialister.

Dessutom så kommer Blankpage3.ru viruset visa aggresiva reklamkampanjer som: klickbara banderoller, textannonseringar, popups, nya flikar eller liknande innehåll som nya vägar för att smitta användarens enheter med skadliga koder. Vid många fall så kan dessa stöttade innehåll vara skräddarsydda och se extremt lockande ut. Dock bör användare motstå dessa förslag och hålla sig immun mot skadliga reklamkampanjer online. Som avslut på denna sektion av artikeln så vill vi nämna att Blankpage3.ru viruset också kan orsaka automatiska omdirigeringar till okända domäner och övervaka ditt internetanvändande.

Blankpage3.ru virusets spridningsmetoder

Om du undrar hur Blankpage3.ru viruset lyckades ta sig in i din dator så är detta faktiskt inte så svårt. Eftersom internetanvändare ofta vandrar iväg och slumpmässigt besöker hemsidor och laddar ned gratisprogram, då tar skurkar tillfället i akt av detta klumsiga beteende. Användares enheter kan infekteras med skadeprogram efter att ha besökt suspekta domäner (pornografiska, spelsidor m.m.). Ett annat sätt att influeras av skadliga koder är att ladda ned gratisprogram från opålitliga fildelningssidor. Om du laddar ned ett program, välj då ett avancerat installationsalternativ så du säkerstället att du kan se allt ytterligare innehåll som vill ta sig in i din dator.

Många användare har valt chosen Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes för att skydda deras enheter mot skadeprogram och andra typer av virus. Dessa anti-skadeprogram kommer alltid upprätthållas med de senaste nyheterna om infektioner occh hjälpa dig eliminera parasiter som Blankpage3.ru viruset utan några problem. Om en manuell borttagning är det du säker efter så finns dessa nedan i artikeln.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Blankpage3 Ru Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Blankpage3 Ru Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Blankpage3.ru viruset

Du tar bort Blankpage3.ru virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Blankpage3.ru virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Blankpage3.ru virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Blankpage3.ru virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Blankpage3.ru virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Blankpage3.ru virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Blankpage3.ru virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Blankpage3.ru virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Blankpage3.ru virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Blankpage3.ru virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Blankpage3.ru virus från listan.

Hur man avlägsnar Blankpage3.ru virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Blankpage3.ru virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Blankpage3.ru virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Blankpage3.ru virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Blankpage3.ru virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Blankpage3.ru virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Blankpage3.ru virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *