BingTracker - Hur tar man bort

BingTracker

BingTracker är inte applikationen du skulle vilja ha installerad på din dator. Den genomför flertalet skadliga aktiviteter och är därför ansedd som oönskad. BingTracker tillhör reklamprograms kategorin. Om du märker av reklam märkta med ”Brought to you by BingTracker ” eller ”Ads by BingTracker” på din sökmotor så har din dator blivit infekterad med detta skadeprogram och du bör ta till åtgärder. Ifall du inte vet vart du ska börja så har du kommit helt rätt. I denna artikeln kommer vi ge dig fulla instruktioner om hur man eliminerar denna infektion simpelt.

Först och främst så behöver du ett pålitligt anti-skadeprogram. Vi rekommenderar dig att använda Reimage, SpyHunter eller StopZilla. Ladda enkelt ned och installera en av dessa verktyg och genomsök datorn med det. Det kommer automatiskt att hitta samt ta bort viruset på nolltid. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden med så det är värt att ha ett sådant skydd installerat på din dator. Du kan även använda ett eget valt anti-skadeprogram.

Och detta är inte det enda sättet att bli av med detta skadeprogram. Du kan även ta bort BingTracker manuellt. Vi har skapat en manual med instruktioner som hjälper dig genom denna komplicerade process, skrolla ned i denna artikel så hittar du den. Följ alla stegen noga och om någonting inte är klart eller att du inte kan slutföra borttagningen av någon anledning, tveka inte att kontakta oss i kommentarsfältet nedan. Vi kommer försöka att ge dig den assistans du behöver.

Ifall du vill veta mer om BingTracker egenskaper, var då god och fortsätt läs.

Om BingTracker

BingTracker kan se ut som en användbar applikation vid första anblick, men du bör veta om att detta inte är fallet. Även fast den lovar att förbättra användares internetupplevelse och spara tid så är detta inget annat än en lögn. BingTracker är ett tillägg till sökmotorer som är ansvarig för att visa flertalet irriterande reklamer för användare. Det kan läggas till hos de flesta populäraste sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Dessa reklamer som visas kommer i alla möjliga former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), reklampelare eller textreklam. En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas med reklam. Dessa reklamer dyker oftast upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig olika produkter för bättre priser. Fall inte för detta trick då erbjudanderna oftast är falska. Deras avsikter är att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamer. Och vi rekommenderar dig inte att göra detta.

Om du klickar på en av dessa reklamer från BingTracker så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara skadlig. På detta sätt kan din dator bli infekterad eller om du försöker att köpa något, bli bedragen på dina pengar. Olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare sponsrar BingTracker för att visa deras reklam. Med andra ord, om du har BingTracker installerad på din dator kan kriminella inom internetvärlden nå dig direkt på din sökmotor dagligen.

En annan oönskad egenskap med BingTracker är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar den in information om dina internetvanor som t.ex. internethistorik, mest besökta hemsidor, internetsökningar eller din IP-address och Email-address. Tredjeparter formar sedan deras reklam från hämtad information. På så sätt ser reklamerna ännu mer relevanta samt attraktiva ut baserat på dina intressen, så chanserna ökar att just du klickar på dessa reklamer. Detta är huvudmålet för BingTracker skapare som får betalt för varje klickning du utför på dessa.

BingTracker spridningsmetoder

Du kan infekteras med detta skadeprogram genom att enkelt installera ett gratisprogram nedladdat från opålitliga hemsidor. T.ex. när du laddar ned samt installerar ett gratisprogram så kan BingTracker installeras bredvid. Så om du vill undvika att detta skall hända så bör du hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram. Dessutom bör du ha mer uppsyn under installationsprocessen.

Hoppa inte över några steg och håll utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det går. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och det är inget du vill missa. Om du märker att något annat program du inte känner till installeras bredvid, tillåt inte den installationen att slutföras då det kan eventuellt vara BingTracker eller ett annat skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Bingtracker och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Bingtracker och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur man blir av med BingTracker

Du tar bort BingTracker genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som BingTracker installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till BingTracker .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort BingTracker från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till BingTracker och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BingTracker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna BingTracker från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till BingTracker. Klicka på papperskorgen bredvid BingTracker eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BingTracker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna BingTracker från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till BingTracker och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BingTracker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort BingTracker från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna BingTracker från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill BingTracker. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BingTracker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-bingtracker

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *