Better-Search.net Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Better-Search.net viruset är en kapare av sökmotorer som kan installeras hos slumpmässiga datorer tillsammans med gratisverktyg från Internet. Syftet med programmet är att kapa din vanliga söksida och stötta kommersiella hemsidor i listan med länkar som skall matcha dina sökningar. Det ändrar din resultatssida genom att lägga till sponsrade hemsidor och stör ditt internetanvändande med irriterande reklam. Better-Search.net viruset påverkar Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome.

Väl inne så byter programmet ut din startsida och standard sökleverantör till Better-Search.net. Det är inte en pålitlig sökleverantör då den i huvudsak inkluderar massvis med sponsrade länkar för att tjäna pengar på affiliate till skaparna av kaparen, detta istället för att visa det som t.ex. Google, Bing och Yahoo gör. Detta är en orättvis aktivitet då det tar över sökmotorer och utför ändringar utan användares godkännande.

Med största sannolikhet så har Better-Search.net viruset infiltrerat din dator genom att gömma sig bakom en installatör av ett gratisprogram. Oftast så hoppar nämligen användare över installationsstegen av gratis mediaspelare, PDF skapare m.m. för att påskynda processen. Dock så föreslår några av dom ändringar av startsida eller andra modifieringar hos dina sökmotorer, och du kan sluta upp med att gå med på en installation som du inte känner till. Du bör alltid hålla utkik efter avancerade installationsalternativ och följa varje installationssteg för att se vad det är du går med på.

Ta bort Better-Search.net viruset från din dator om det redan tagit över dina sökmotorer. Avinstallera det från Kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort program listan. Det är även rekommenderat att radera alla program som lades till under samma datum som problemen uppstod. En del versioner av den här kaparen installerar program som blockerar att sökmotorernas inställningar ändras. För att identifiera dessa, genomsök då datorn med Reimage, SpyHunter eller ett annat pålitligt anti-spionprogram som kan vara användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa sökmotorernas inställningar.

Hur du tar bort Better-Search.net viruset från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet.
 2. Utför följande: På IE8-9 väljer du Hantera sökleverantörer, On ie7 klicka på Ändra sökleverantör.
 3. Ta bort Better-Search.net från list

Hur du tar bort Better-Search.net viruset från Firefox :

 1. Skriv in “about:config” i addressfältet. Detta öppnar inställningarna.
 2. Skriv “Keyword.url” i sökrutan. Högerklicka och återställ.
 3. Skriv “browser.search.defaultengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ.
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ.
 5. Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och återställ. Detta säkerställer att inte sökrutan dyker upp i varje ny flik.
 6. If inställningar återgår igen och en genomsökning av dator med ett anti-skadeprogram visar att den är ren, stäng då ned Firefox och öppna filhanteraren. Skriv där in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökrutan. Om filen existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kan vara tvungen att göra allt ovan igen.

Hur du tar bort Better-Search.net viruset från Google Chrome:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna vid sökfältet.
 2. Välj Inställningar.
 3. Välj Standard och sedan Hantera sökleverantörer.
 4. Ta bort onödiga sökleverantörer från listan.
 5. Gå tillbaka till Inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan även här ta bort oönskade sidor från listan).

Automatisk Better-Search.net virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Better-Search.net Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Better-Search.net virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 12, 2016 11:34, januari 12, 2016 11:34
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *