Better-Search.net virus - Hur tar man bort

Better-Search.net virus

Better-Search.net viruset är en kapare av sökmotorer som kan installeras hos slumpmässiga datorer tillsammans med gratisverktyg från Internet. Syftet med programmet är att kapa din vanliga söksida och stötta kommersiella hemsidor i listan med länkar som skall matcha dina sökningar. Det ändrar din resultatssida genom att lägga till sponsrade hemsidor och stör ditt internetanvändande med irriterande reklam. Better-Search.net viruset påverkar Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome.

Väl inne så byter programmet ut din startsida och standard sökleverantör till Better-Search.net. Det är inte en pålitlig sökleverantör då den i huvudsak inkluderar massvis med sponsrade länkar för att tjäna pengar på affiliate till skaparna av kaparen, detta istället för att visa det som t.ex. Google, Bing och Yahoo gör. Detta är en orättvis aktivitet då det tar över sökmotorer och utför ändringar utan användares godkännande.

Med största sannolikhet så har Better-Search.net viruset infiltrerat din dator genom att gömma sig bakom en installatör av ett gratisprogram. Oftast så hoppar nämligen användare över installationsstegen av gratis mediaspelare, PDF skapare m.m. för att påskynda processen. Dock så föreslår några av dom ändringar av startsida eller andra modifieringar hos dina sökmotorer, och du kan sluta upp med att gå med på en installation som du inte känner till. Du bör alltid hålla utkik efter avancerade installationsalternativ och följa varje installationssteg för att se vad det är du går med på.

Ta bort Better-Search.net viruset från din dator om det redan tagit över dina sökmotorer. Avinstallera det från Kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort program listan. Det är även rekommenderat att radera alla program som lades till under samma datum som problemen uppstod. En del versioner av den här kaparen installerar program som blockerar att sökmotorernas inställningar ändras. För att identifiera dessa, genomsök då datorn med Reimage, SpyHunter eller ett annat pålitligt anti-spionprogram som kan vara användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa sökmotorernas inställningar.

Hur du tar bort Better-Search.net viruset från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet.
 2. Utför följande: På IE8-9 väljer du Hantera sökleverantörer, On ie7 klicka på Ändra sökleverantör.
 3. Ta bort Better-Search.net från list

Hur du tar bort Better-Search.net viruset från Firefox :

 1. Skriv in “about:config” i addressfältet. Detta öppnar inställningarna.
 2. Skriv “Keyword.url” i sökrutan. Högerklicka och återställ.
 3. Skriv “browser.search.defaultengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ.
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ.
 5. Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och återställ. Detta säkerställer att inte sökrutan dyker upp i varje ny flik.
 6. If inställningar återgår igen och en genomsökning av dator med ett anti-skadeprogram visar att den är ren, stäng då ned Firefox och öppna filhanteraren. Skriv där in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökrutan. Om filen existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kan vara tvungen att göra allt ovan igen.

Hur du tar bort Better-Search.net viruset från Google Chrome:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna vid sökfältet.
 2. Välj Inställningar.
 3. Välj Standard och sedan Hantera sökleverantörer.
 4. Ta bort onödiga sökleverantörer från listan.
 5. Gå tillbaka till Inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan även här ta bort oönskade sidor från listan).

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Better Search Net Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Better Search Net Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-better-search-net-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *