Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” - Hur tar man bort

Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” är en välutvecklad landningssida som pressar användare att installera en uppdatering för deras Mozilla Firefox webbläsare. Däremot är detta endast en lurendrejeri som kan presenteras på engelska, spanska, franska och på andra språk.

Vi har observerat ganska många olika falska varningar tidigare som t.ex. “Urgent Firefox Update” och “Firefox need to update immediately”. Det nya bedrägeriet “Firefox requires a manual update” är ett relativt nytt bedrägeri som många användare tror kan vara legitimt, särskilt när det anses vara mer sofistikerad än tidigare falska uppdateringar (Fall inte för falska webbläsaruppdateringar).

Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” kommer i hemlighet installera ett skadligt tillägg


Firefox requires a manual update scam

Mottagare av den falska uppdateringen “Firefox requires a manual update” har sagt att det är extremt svårt att lämna hemsidan. Detta beror på en skript som laddar om en s.k. ”iframe” som automatiskt skickar postförfrågan till en annan hemsida. På grund av den här egenskapen kan inte användare lämna det vilseledande meddelandet. Mozilla Firefox kan eventuellt drabbas på grund av ett webbläsartillägg eller andra applikationer som installeras in i datorer utan tillåtelse. Dessutom kan okända tillägg/ program tränga på och inkräkta på din integritet (Webbläsartillägg är en mardröm för din integritet: Sluta använda så många av dom).

Om en användare av misstag klickar någonstans på bedrägeriet “Firefox requires a manual update”, då kommer meddelandet att visas i fullskärm och installation av det skadliga tillägget kommer att starta. Endast då kan användare lämna hemsidan för gott. Den skurkaktiga uppdateringen försöker att installera tillägget v15_15.0.xpi som för närvarande inte upptäcks av många anti-skadeprogram. När installationen av tillägget väl har utförts, då kommer det omdirigera alla användare genom deras affiliate länkar. Det betyder att om någon klickar på en stöttad hemsida, då kännar kontrollanterna av tillägget pengar.

Vi har även irriterat nog kommit fram till att tillägget som installerats via den bedrägliga uppdateringen “Firefox requires a manual update” kan starta en s.k. ”mining” av kryptovaluta. Detta betyder att ditt Mozilla Firefox i hemlighet kommer samla in kryptovaluta åt misstänksamma kapare. Att använda tillägg för ”mining” är inte en ny strategi, vi har diskuterat en liknande situation, men då var Google Chrome målet.

Till sist har det noterats att den falska uppdateringen “Firefox requires a manual update” även kommer placera kakor på datorer. Efter detta kommer dina internetaktiviteter övervakas och din personligt identifierbara information kan hämtas av misstänksamma källor. Du kanske frågar: varför vill kapare gå igenom så mycket bekymmer för att installera ett webbläsartillägg? Det beror på att misstänksamma tillägg kan visa reklam, nyttja ”mining” Kryptovalutor, övervaka dina internetaktiviteter och utföra ändringar på hemsidor du besöker. Denna olagliga aktivitet kommer garanterat få skurkarna att tjäna pengar. Av den anledningen hoppas vi att du hittar den här artikeln i tid. Om du stöter på detta skurkaktiga meddelande, vänligen klicka då inte på det eftersom det automatiskt kommer starta installationsprocessen.

Hur skyddar du dig själv mot den falska uppdateringen “Firefox requires a manual update”?

Först och främst bör du inte installera okända program då dessa kan generera vilseledande innehåll online. Du bör även undvika paket av program via s.k. ”bundles”. Här bör du även installera program i ett avancerat läge så att du kan neka ytterligare installationer. Däremot kan bedrägeriet “Firefox requires a manual update” presenteras för dig eftersom du besökt en skurkaktig domän. Detta kan inkludera pornografiska sidor, spel, streaming online som ofta visar reklam från misstänksamma annonsörer och även kapare m.m.

FÖr att undkomma “Firefox requires a manual update”, vänligen öppna din enhetshanterare och döda Mozilla Firefox processen. Sedan bör du installera en pålitlig AdBlocker för att undvika den här typen av meddelanden. Kontrollera sedan om du har ett okänt program som kanske genererar meddelandet. Dessa kan du söka efter i kontrollpanelen, se guide nedan.

Vi rekommenderar dig även att säkra din dator från skadliga program. Säkerhetsforskare rekommenderar användning av ett pålitligt anti-skadeprogram för att säkerställa att operativsystemet hålls virusfritt. Vänligen överväg Reimage eller Spyhunter för det här syftet av att upptäcka hot och eliminera dom. Om du värderar din integritet och säkerhet, då är det ett nödvändigt steg att ta för användare av internet.

Du tar bort Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Bedrägeriet “Firefox requires a manual update” från dina webbläsare

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Bedrageriet Firefox Requires A Manual Update och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Bedrageriet Firefox Requires A Manual Update och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-firefox-requires-a-manual-update-scam

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *