BabyBrowse - Hur tar man bort

BabyBrowse

BabyBrowse är listat som ett reklamprogram. Detta betyder att programmet visar reklam på sökmotorer. Dessa reklamer kan även leda till att du besöker farliga hemsidor, så vi rekommenderar dig att ta bort programmet från din dator.

Det är inte speciellt svårt att lägga märke till om du har blivit infekterad eller inte med skadeprogrammet, detta eftersom reklamerna från BabyBrowse oftast är märkta med ”Ads by BabyBrowse” eller ”Brought to you by BabyBrowse”. Så har du uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

Det finns två vanligare sätt att ta bort BabyBrowse på. Det ena är manuellt och det andra är automatiskt.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som BabyBrowse på, då rekommenderar vi att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och genomsök sedan alla filerna i datorn. En av dessa program kommer att hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden, så det är värt att ha det installerat.

Ifall du dock vill göra detta manuellt så kan du skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process med att ta bort viruset. Om du lyckas slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera BabyBrowse helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen, var då god och be om hjälp i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att bistå dig med hjälp. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av BabyBrowse, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet BabyBrowse

Om din dator infekteras med BabyBrowse så kommer du lägga märke till en del reklam på dina sökmotorer. Dessa reklamer kan komma i alla former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Vi rekommenderar dig att hålla dig borta från reklam som visas av BabyBrowse, klickar du på en av reklamerna så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

En annan oönskad egenskap med BabyBrowse är dessa insamlande av information. Väl inne så kommer BabyBrowse samla in din personliga information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m. din IP-adress och E-post adress. Reklamerna formas sedan om baserad på inhämtad information för att göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för BabyBrowse, då de får betalt för varje klickning du utför.

Reklamprogrammet BabyBrowse spridningsmetoder

BabyBrowse kan ta sig in i din dator om du t.ex. laddar ned samt installerar en gratis PDF skapare eller mediaspelare från Internet, detta eftersom de följer med packeterad i olika gratisprogram. Så för att undvika infektioner som denna så bör du hålla ett vakande öga under installationen och hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Babybrowse och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Babybrowse och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av BabyBrowser reklam

Du tar bort BabyBrowse genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som BabyBrowse installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till BabyBrowse .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort BabyBrowse från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till BabyBrowse och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BabyBrowse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna BabyBrowse från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till BabyBrowse. Klicka på papperskorgen bredvid BabyBrowse eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BabyBrowse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna BabyBrowse från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till BabyBrowse och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BabyBrowse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort BabyBrowse från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna BabyBrowse från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill BabyBrowse. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BabyBrowse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av BabyBrowse

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *