Awesomehp.com virus - Hur tar man bort

Awesomehp.com virus

Awesomehp.com virus är en webbläsarkapare som installeras på datorer tillsammans med olika gratisprogram som kan laddas ner från internet. Det gäller främst musik eller videospelare, PDF skapare och andra populära applikationer som alla enkelt kan få gratis. I vissa fall används trojaner. Till exempel kan falska e-böcker eller torrent nedladdningar innehålla kapare och andra sabotageprogram. Awesomehp.com kan påverka Internet Explorer, Mozilla, Firefox eller Google Chrome.

Även om viruset inte skadar din dator så stör den dig i ditt surfande. När den väl är inne, kommer den att ändra din startsida och din förvalda sökmotor till Awesomehp.com trots dina tidigare bestämda inställningar. Om du använder den här sidan som sökmotor kommer du se att den lägger till massor av sponsrade hemsidor till dina sökresultat. Målet med det här är att göra reklam för dessa sidor och generera mer trafik åt dem. 

Datoranvändare borde känna till att de enkelt kan undvika att installera sådana applikationer. När du installerar ett gratisprogram på din dator, till exempel, någon spelare, välj Anpassad installation. Då kommer du att kunna kontrollera några ändringar som programmet kommer försöka göra på din PC. Avböj alltid om du ser att den erbjuder att ersätta din startsida eller sökmotor. Avmarkera redan markerade rutor som antyder på förändringar i systemet som kan orsaka oönskade konsekvenser.

Om din dator redan blivit påverkad, ta bort Awesomehp.com virus så fort som möjligt. Gå till Kontrollpanelen -> Lägg till/ta bort program och avinstallera den därifrån. Det rekommenderas att avinstallera ALLA program som lagts till på samma datum som när problemen uppstod. Vissa versioner av det här viruset installerar programvara som blockerar webbläsarinställningar från att kunna ändras. För att identifiera kan scanning med Spyhunter eller annan betrodd anti-spionprogram vara hjälpsamt. Du kan ta bort tilläggen och återställa inställningarna i din webbläsare.

Hur man tar bort Awesomehp.com virus från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Ta bort Awesomehp.com från listan

 

Hur man tar bort Awesomehp.com virus från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Awesomehp.com virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella sträck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor med knappen ”ta bort”)

Ta bort genväg kapare/hijack (alla webbläsare):

 1. Om din webbläsare öppnar AwesomeHp vid start, försök detta:
 2. Höger klicka på din webbläsares ikon. Välj ”egenskaper”.
 3. Öppna fliken Genväg.
 4. Radera Awesomehp url från fältet Mål.

TopTa bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Awesomehp.com virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Awesomehp.com virus del i dialogrutan.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Awesomehp Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Awesomehp Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-awesomehp-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *