Anti-obscene - Hur tar man bort

Anti-obscene

Visar Anti-obscene konstant reklamer på dina sökmotorer? Det betyder att din dator är infekterad med ett virus som kallas Anti-obscene. Blir inte skrämd, infektioner som dessa (reklamprogram) är inte speciellt farliga. Dock bör du ändå ta tag i problemet och eliminera det från din dator, eftersom reklamerna som visas av reklamprogrammet inte bara är störande, de är dessutom skadliga.

Det tar bara några få minuter att eliminera Anti-obscene från din dator. För detta behöver du hjälp från ett pålitligt anti-skadeprogram. Om du inte redan har ett så rekommenderas du att använda antingen Reimage eller SpyHunter. En av dessa kommer att ta itu med viruset helt och hållet. Ladda ned en av dessa och genomsök din dator med det. Efter att genomsökningen är klar så kommer anti-skadeprogrammet hitta alla virus som finns på din dator och ge dig möjligheten att eliminera dom med en enkel klickning. En del funktioner av anti-skadeprogrammet är gratis, medans en del premiumtjänster är för betalande, så ta ett beslut vad du själv vill köpa eller inte. Vi rekommenderar att hålla anti-skadeprogrammet installerat eftersom det kommer skydda din dator mot liknande virus, och på så sätt kan du undvika infektioner som Anti-obscene i framtiden.

Ifall du vill veta hur du kan eliminera Anti-obscene utan hjälp av ett anti-skadeprogram, skrolla då ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra manuella steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Anti-obscene på så sätt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa oerfarna användare att ta sig igenom processen av virusborttagningen. Där kommer du se flertalet steg som måste slutföras korrekt för att kunna ta bort Anti-obscene.

Om du misslyckas med borttagningen av Anti-obscene manuellt, eller om du har några problem med ditt anti-skadeprogram så får du gärna be om vår hjälp i kommentarsfältet nedan. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Anti-obscene, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om Anti-obscene viruset

Som du redan vet så är infektionen klassad som ett reklamprogram. Reklamprogram är kända för att visa olika former av reklam, vilket betyder att väl inne på din dator så kommer Anti-obscene överflöda dina sökmotorer med olika reklamer. Du kommer lägga märke till dessa varje gång du använder dig av Internet genom din sökmotor.

Du kommer även lägga märke till att reklamerna av Anti-obscene är väldigt attraktiva, det kommer erbjuda en del märkvärdiga rabatter för att använda då du handlar på Internet, eller t.o.m. erbjuda någonting gratis. Vi ber om ursäkt om vi gör dig besviken, men det är tydligt att dessa reklamer är falska. Utvecklarna är endast ute efter klickningar och det finns inget gratis med dessa. Detta är en av orsakerna till varför du inte bör klicka på dom.

En annan orsak är att reklamerna som visas av Anti-obscene är ännu farligare. Om du klickar på en av dom reklamerna så kommer du att omdirigeras till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Dessutom så kan Anti-obscene infiltrera in andra skadeprogram till din dator, så du bör inte tveka angående borttagningen och istället ta bort det direkt. Viruset fungerar som ett tillägg till sökmotorer, så du måste dels ta bort det från Kontrollpanelen och även från varje sökmotor du har installerad. Det är kompatibellt med alla de mest populära sökmotorerna, exempelvis Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome och även Safari.

Reklamprogrammet Anti-obscene spridningsmetoder

Anti-obscene kan följa med som bifogat innehåll i skräppost eller genom att packeteras in i ett gratisprogram. Så om du vill undvika det så bör du inte öppna bifogat innehåll i skräppost som ser suspekta ut. Du bör även hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram och se till att du inte installerar några oönskade program som t.ex. Anti-obscene. Det är även klokt att alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Anti Obscene och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Anti Obscene och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Anti-Obscenes reklamer

Du tar bort Anti-obscene genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Anti-obscene installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Anti-obscene .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Anti-obscene från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Anti-obscene och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Anti-obscene, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Anti-obscene från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Anti-obscene. Klicka på papperskorgen bredvid Anti-obscene eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Anti-obscene, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Anti-obscene från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Anti-obscene och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Anti-obscene, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Anti-obscene från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Anti-obscene från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Anti-obscene. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Anti-obscene, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Anti-obscene

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *