Amonetize - Hur tar man bort

Amonetize

Amonetize utvecklades för att kunna tjäna pengar genom att visa reklam till användare på infekterade datorer. Detta är ett reklamprogram, vilket har en tendens att i hemlighet infiltrera datorer och infektera dom.

Om din dator har infekterats med reklamprogrammet Amonetize så kommer du att se olika reklamer på en eller alla dina sökmotorer medans du använder Internet. Så har du nyligen lagt märke till dessa reklamer så är det ett klart tecken på att din dator är infekterad och bör städas ur.

För att bli av med infektionen så krävs det att du tar bort det dels från din dator samt dina sökmotorer. Detta kan göras antingen manuellt eller automatiskt. Välj därför den borttagninsmetod som passar dina önskemål och kunskaper bäst.

Ifall du inte har någon tidigare erfarenhet av att ta bort virus som Amonetize så rekommenderar vi det automatiska alternativet. Detta är mycket enklare och tar mindre tid. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och sedan genomsöka datorn fullt ut med det. Det kommer att hitta samt eliminera hotet på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det mot infektioner framåt i tiden med, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock vill utföra borttagningen manuellt så kan du skrolla ned i artikeln, där kommer du finna steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Amonetize manuellt. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Amonetize helt på egen hand.

Om du skulle stöta på några svårigheter under borttagningen så får du gärna kontakta oss i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att ge den hjälp som behövs. För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Amonetize, vänligen fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Amonetize

Det fungerar som ett tillägg till dina sökmotorer och kan läggas till hos de allra vanligaste sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Om din dator har infekterats med detta skadeprogram så kommer du att se reklamer på dina sökmotorer i alla dess former, t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas helt slumpmässigt.

Oftast så visas reklamerna av Amonetize på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa olika varor till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick, dessa erbjudanden är nämligen oftast falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom. Vi rekommenderar dig inte att göra det. Om det händer att du klickar på dessa så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, exempelvis kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras ytterligare, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet Amonetizes spridningmetoder

Amonetize sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram av den här typen, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet gratis. Om du t.ex. skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller mediaspelare, så finns det en risk att Amonetize laddas ned och installeras bredvid utan att du får kännedom om detta. Så vill du undvika det från att hända så bör du alltid ha ett vakande öga under installationen av gratisprogram, samt alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Amonetize och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Amonetize och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av reklamprogrammet Amonetize

Du tar bort Amonetize genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Amonetize installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Amonetize .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Amonetize från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Amonetize och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Amonetize, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Amonetize från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Amonetize. Klicka på papperskorgen bredvid Amonetize eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Amonetize, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Amonetize från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Amonetize och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Amonetize, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Amonetize från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Amonetize från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Amonetize. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Amonetize, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Amonetize

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-amonetize

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *