Alpha Shopper - Hur tar man bort

Alpha Shopper beskrivs som ett användbart och kostnadsfritt verktyg som förbättrar din internetupplevelse, men dessvärre är detta inte sant. Väl installerad kommer applikationen överflöda dina webbläsare med olika annonser och det är precis därför det kategoriseras som ett reklamprogram.

Annonserna som visas av Alpha Shopper är inte bara irriterade, de kan dessutom vara skadliga. Med andra ord bör du ta bort det så snabbt du kan. Om du nyligen har upptäckt att din dator är infekterad med det här skadeprogrammet, men du har ingen aning om hur du eliminerar det, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi tillhandahålla detaljerade instruktioner om hur man eliminerar skadeprogrammet både manuellt och automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Det är mycket enklare att bli av med en infektion som Alpha Shopper automatiskt, därav rekommenderar vi den metoden. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och sedan utgöra en genomsökning av alla lagrade filer på datorn. Det bör automatiskt upptäcka och eliminera hotet på några få sekunder. Om ditt system är infekterad med andra virus, då kommer detta upptäckas och tas bort med.

Om du känner för en manuell borttagning, då kan du skrolla ned till slutet av den här artikeln nu direkt. Där kommer du finna steg-för-steg instruktioner om hur du tar bort Alpha Shopper manuellt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom den komplicerade processen av virusborttagningen. Om du lyckas slutföra varje steg korrekt, då bör du kunna eliminera Alpha Shopper helt på egen hand.

alphashoppers virus remove

Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet, vänligen ställ då dessa i kommentarfältet i sektionen nedan. Vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Alpha Shopper, vänligen läs vidare i artikeln.

Reklamviruset Alpha Shopper

Även om det presenteras som ett användbart verktyg som skall spara dig både tid och pengar när du handlar online genom att tillhandahålla kuponger och erbjudanden, så är detta inte sant. Problemet med all denna reklam som visas av Alpha Shopper, är att den kommer i irriterande former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och kontextuell annonsering. Det har två olika namn och kan kallas Alpha Shopper eller Alpha Shoppers. Oavsett bör du känna till att det är exakt samma virus och du bör följa instruktionerna för att bli av med det.

Annonserna är inte bara irriterande, de kan dessutom vara skadliga. Med andra ord bör du absolut inte klicka på dom. Om du gör det kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika IT-kriminella som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller så riskerar du att bli bedragen om du handlar någonting hos dessa.

Alpha Shopper kan beskrivas som ett reklamnätverk för IT-kriminella – eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk som bl.a. Google eller Facebook Ads, så använder de reklamprogram som denna för att främja hemsidor och dirigera dit trafik. Med detta sagt, om du behåller Alpha Shopper installerad på din dator, då kan IT-kriminella nå dig direkt via din webbläsare dagligen, och detta är väldigt farligt.

Som tur är så skiljer sig inte den här infektionen så mycket mot andra reklamvirus. Vi har sett skadeprogram som t.ex. Awesome Dealers eller OfferssDirect – de agerar snarlikt och anti-skadeprogram kan enkelt lösa dessa problem.

Uppdatering: Det verkar som att det finns ett nytt reklamprogram med liknande namn – Alphashoppers.co. Däremot är det inte samma virus, vilket du bör känna till. Alphashoppers.co dök först upp i September 2017 och antalet infektionen bara ökar sedan dess.

För närvarande har det 5 miljoner besök i månaden och de flesta av dom kommer från Indien, Turkiet, Indonesien och Brasilien. Det kapar även nya flikar och bygger trafik på så sätt.

Hur infekterades du av Alpha Shopper?

Alpha Shopper tar sig fram på samma sätt som de flesta reklamprogram – genom att paketeras (bundling) i olika gratisprogram som kan laddas ned från internet. När du väl laddar ned och installerar ett gratisprogram från en opålitlig hemsida, då finns det en risk att Alpha Shopper laddas ned och installeras vid sidan av utan att du vet om det.

För att undvika detta behöver du vara noggrann med dina installationer av gratisprogram. Hoppa aldrig över något steg och leta alltid efter ett avancerat installationsalternativ om det går. Stressa inte så den viktigaste informationen oftast visas i väldigt litet typsnitt och det är ingenting du vill missa. Om det redan är försent och din dator redan ör infekterad med Alpha Shopper, lös det omgående och vänta inte.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Alpha Shopper och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Alpha Shopper och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Eliminera Alpha Shopper från din webbläsare

Du tar bort Alpha Shopper genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Alpha Shopper installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Alpha Shopper .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Alpha Shopper från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Alpha Shopper och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Alpha Shopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Alpha Shopper från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Alpha Shopper. Klicka på papperskorgen bredvid Alpha Shopper eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Alpha Shopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Alpha Shopper från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Alpha Shopper och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Alpha Shopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Alpha Shopper från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Alpha Shopper från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Alpha Shopper. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Alpha Shopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Alpha Shopper

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-alpha-shopper

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *