Allin1Convert verktygsfält - Hur tar man bort

Allin1Convert Toolbar är ett kapningsprogram som installeras automatiskt på användares datorer utan deras vetskap eller medgivande. Den ändrar webbläsarens huvudinställningar där bl.a. förstasidan ändras till home.tb.ask.com och sökleverantören till search.tb.ask.com. Vidare så visar programmet diverse annonser som innehåller sponsrade länkar. Det är väldigt irriterande eftersom du av misstag kan klicka på dem och därigenom omdirigeras till olika hemsidor.

Målet med Allin1Convert Toolbar är att marknadsföra kommersiella hemsidor och dessutom spåra information om användarens webbläsaraktivitet. Data om sökresultat, mest besökta hemsidor och surfvanor kan sedan användas i marknadsföringssyfte av andra parter. Som ett resultat av informationsinhämtningen kan du få riktad reklam och annonser på din dator.

Allin1Convert Toolbar kan installeras tillsammans med annan mjukvara som exempelvis gratis mediaspelare (film/musik), nedladdningsprogram osv. Med detta sagt så bör du inte sluta med att ladda ned sådana program. Men om du vill undvika att få Allin1Convert Toolbar på din dator så måste du vara mer försiktig när du installerar gratisprogram. Försäkra dig om att följa alla steg under installation noga och neka förfrågningar att installera okända program i samband med installationen.

allin1convert-com-2-viruses

Om du redan har märkt att Allin1Convert Toolbar lagts till i dina webbläsare så bör du göra dig av med det omgående. Gå till Kontrollpanelen -> sedan listan för Lägg till/Ta bort program, välj därefter Allin1Convert Toolbar och ta bort det och andra relaterade program. Kontrollera även verktygsinställningarna för alla webbläsare som du använder, vare sig det är Mozilla Firefox, Google Chrome eller Internet Explorer (då programmet ofta angriper samtliga webbläsare) och ta även bort dem därifrån. Om du inte kan hitta någonting så ladda ned och använd s.k. Antimalwareprogram (skapade för att identifiera och ta bort reklamprogram och skadliga filer) såsom Reimage, SpyHunter och skanna din dator med det. Om du har fortsatta problem med omdirigering så kan du behöva återställa din förstasida och sökmotor till den du använde dessförinnan.

På Internet Explorer (IE)

 1. Tryck på pilen till höger om sökrutan.
 2. Gör följande: På IE 8-9 välj Hantera sökleverantörer, och på IE 7 klicka på Ändra sökinställningar.
 3. Ta bort Allin1Convert Toolbar från listan

På Firefox:

 1. Skriv “about:config” i URL-fältet. Detta öppnar en flik för inställningar.
 2. Skriv ”Keyword.url” i sökrutan. Högerklicka på den och återställ.
 3. Skriv “browser.search.defaultengine” i sökrutan. Högerklicka på den och återställ.
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökrutan. Högerklicka på den och återställ.
 5. Sök efter ‘browser.newtab.url’. Högerklicka och återställ. Detta kommer säkerställa att söksidan inte kommer att startas på varje ny flik.
 6. Om inställningarna trots detta inte ändras och en sökning med ditt Antimalwareprogram inte visar någonting: Stäng Firefox, öppna filhanteraren och skriv %AppData% i adressfältet. Skriv user.js i sökrutan. Om denna fil existerar döp då om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera förfarandet ovan.

På Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen med de tre horisontella linjerna, på webbläsarens verktygsfält.
 2. Välj Inställningar;
 3. Välj Grunder -> Hantera sökmotorer;
 4. Ta bort onödiga sökmotorer från listan;
 5. Gå tillbaka till Inställningar. Vid Uppstart välj ”Öppna blank sida” (Du kan ta bort oönskade sidor från de valda sidorna också)

Observera att det är väldigt viktigt att skanna din dator med ett trovärdigt och kraftfullt Antimalwareprogram även efter att du tagit bort Allin1Convert Toolbar då ditt system kan ha blivit infekterat under tiden du haft reklamvaran på din dator.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Allin1convert Verktygsf%c3%a4lt och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Allin1convert Verktygsf%c3%a4lt och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-allin1convert-toolbar

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *