Ads by Shoppy-Up - Hur tar man bort

Ads by Shoppy-Up

Shoppy-up är ett reklamprogram som levererar massvis av reklamer samt stör din internetupplevelse. De flesta av dessa reklamer innehåller komersiella erbjudanden som kuponger för att köpa vissa varor, rabattkoder, prisgemförelser med mera. Tydligt så attraherar dessa reklamer användare, speciellt de som handlar på internethandelssidor. Dock bör du inte bli för exalterad av reklamer från Shoppy-up reklamprogram. Dessa har sponsrade länkar inlagda i dessa och du kommer tyvärr inte få något erbjudande genom att klicka på dessa. Du kommer endast hjälpa reklamprogrammets skapare att öka sin trafik till vissa hemsidor och tjäna pengar per klick.

Även fast Shoppy-up inte är ett virus så bör du ta bort det från din dator. Den kan utgöra en risk att du får din privata information (eftersom reklamprogram övervakar din internethistorik) och dessutom omdirigera dig till skadliga hemsidor där du kan få din dator infekterad. För att ta bort Shoppy-up reklamprogram, följ instruktionerna nedan eller genomsök datorn enkelt med t.ex. Reimage, SpyHunter, StopZilla eller ett annat anti-skadeprogram.

Om Shoppy-up reklamprogram

När detta reklamprogram väl infiltrerat din dator så börjar den generera reklam märkta med ”Ads by Shoppy-up”, ”Ads by Shoppy-up 2.7”, ”Powered by Shoppy-up”, ”Powered by Shoppy-up 2.7, ”Brought to you by Shoppy-up 2.7” med mera. Som du kan se så används ibland nummer bredvid reklamprogrammets namn. Dessa innehåller prisgemförelser, rabatter, erbjudanden med mera. På ett eller annat sätt ser de attraktiva ut. Dock så klagar flera användare på mängden av reklam som visas och att dessa inte kan använda Internet utan att uppleva dessa. Det är därför de flesta användare vill veta mer om syftet för dessa pop-ups samt varför de visas på användarens skärm.

Det finns inget sätt att stoppa Shoppy-up reklamprogram. Enda sättet att göra detta på är att ta bort reklamprogrammet från din dator. Faktumet att dessa reklamer är väldigt irriterande är inte den enda anledningen att du bör ta bort detta reklamprogram. Shoppy-up utsätter även din dator för risker mot din integritet och kan involvera dig i marknadskampanjer eftersom den övervakar dina internetvanor och kan visa information om ditt internetanvändande till tredjeparter. Om du inte vill bli ett offer för skaparna av detta reklamprogram så ta bort Shoppy-up så snabbt som möjligt.

Shoppy-up spridningsmetoder

För att undvika Shoppy-up reklamprogram som var mer försiktig då du laddar ned från Internet. Glöm inte att följa installationsstegen av alla nya program. Se till att du håller utkik efter tillägg samt avancerade tillval istället för standardvarianten som visas, samt läs varje installationssteg. Klicka bort alla förvalda tillägg du inte känner till. Läs även villkoren av ditt nya program, ibland kan det berättas om tilläggen där.

Om din dator redan har blivit infekterad så finns det bara en lösning, att ta bort Shoppy-up reklamprogram. Kika in instruktionerna nedan i denna artikel eller eliminera detta reklamprogram med hjälp av ett anti-skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Ads By Shoppy Up och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Ads By Shoppy Up och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Shoppy-Up reklamprogram

Du tar bort Ads by Shoppy-Up genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by Shoppy-Up installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by Shoppy-Up .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by Shoppy-Up från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by Shoppy-Up och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Shoppy-Up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by Shoppy-Up från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by Shoppy-Up. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by Shoppy-Up eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Shoppy-Up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by Shoppy-Up från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by Shoppy-Up och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Shoppy-Up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by Shoppy-Up från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Ads by Shoppy-Up från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by Shoppy-Up. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Shoppy-Up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *