Ads by Kazu Media - Hur tar man bort

Kazu Media annonseras som en plattform online som tillhandahåller tjänster för gratis video eller musik, samt gratis online spel efter en registrering. Dock kommer du inte bara få det utlovade gratis innehållet efter en registrering på plattformen. Kazu Media utvecklades av Japalta Consulting LTD för att agera som ett verktyg för visning av reklam. Du kommer med andra ord presenteras med reklam som tyvärr är bedrägliga, detta beror på att Kazu Media tillhör gruppen av reklamprogram.

Om reklamprogrammet Kazu Media

Reklamen som vi talade om här innan kommer att visas i alla möjliga former. En nya flik eller ett fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt. Även fast reklam som visas av Kazu Media ser attraktiva ut så föreslår vi dig att du inte klickar på dom. Du kommer troligtvis att erbjudas olika varor eller tjänster för väldigt attraktiva priser, fall inte för detta då det oftast är ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom. Det är precis så som utvecklarna bakom den skadliga produkten tjänar sina pengar.

Om du skulle klicka på en reklam av Kazu Media kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika IT-kriminella som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker handla någonting hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.


kazu-media-ads

Kazu Media fungerar som ett webbläsartillägg för bl.a. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge samt Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Reklamprogrammet Kazu Media ger ut reklam markerade som , ‘‘Ads by Kazu Media’’, ‘‘Powered by Kazu Media’’, ‘‘Ads powered by Kazu Media’’, ‘‘Brought to you by Kazu Media’’, ‘‘RocketTab powered by Kazu Media’’ m.m. Denna reklam visas som popups, banderoller, interstitiella eller hörn-annonser, helskärm etc. Dessa liknar mer en svärm som täcker din skräm och lämnar knappt något utrymme för annat. Det är omöjligt att vifta bort dom om du inte har ett verktyg som t.ex. Reimage på din enhet.

Tillägget Kazu Media kommer inte att låta dig se något angeläget innehåll på hemsidor du besöker. Det kommer hela tiden att dra din uppmärksamhet mot bedrägliga erbjudanden. Det kommer presentera personlig reklam som anpassats helt enligt dina intressen, detta sker eftersom programmet övervakar dig och delar informationen med utvecklarna av det bedrägliga innehållet – nämligen tredjeparter. Den mest motbjudande egenskapen av Kazu Media är inte att enheten prestanda kraftigt kommer att sänkas, utan för att all reklam och omdirigeringar kan orsaka alla möjliga infektioner.

Vilken personlig information samlas in? Det vi vet är att det kan vara din internethistorik och vanor som sökningar, mest besökta hemsidor, din e-postadress eller IP-adress. Detta är ytterligare en orsak till att ta bort infektionen omgående.

Hur har reklamprogrammet Kazu Media tagit sig in i datorn?

Programmet Kazu Media kan installeras direkt från deras officiella hemsida på adressen Kazumedia.com. Dock kan det också vara en konsekvens av besök på suspekta spelsidor eller andra plattformar online. Den skadliga koden kan också köras på din dator efter att du klickat på infekterad reklam. Kazu Media är också ett PUP – potentiellt oönskat program på Svenska. Detta är dock ganska tydligt med tanke på vad det gör med datorn enligt det ovan. Tyvärr så är PUP:s ofta ett resultat av nedladdning av gratisprogram som t.ex. mediaspelare, codecs eller filkonverterare. Om användaren inte utför installationen i avancerat läge för att neka ytterligare program, då kan det installeras tillsammans med det faktiska programmet.

Reimage eller Spyhunter är verktyg som slåss mot infektioner online som t.ex. reklamprogrammet Kazu Media både före och efter det har tagit sig in i offrets dator. Det rekommenderas att ha detta pålitliga antivirus program installerat på datorn. En kostnadsfri guide för en manuell borttagning av Kazu Media finner du här nedan.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Ads By Kazu Media och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Ads By Kazu Media och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av reklamprogrammet Kazu Media

Du tar bort Ads by KazuMedia genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by Kazu Media installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by KazuMedia .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by Kazu Media från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by KazuMedia och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Kazu Media, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by KazuMedia från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by Kazu Media. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by KazuMedia eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Kazu Media, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by KazuMedia från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by Kazu Media och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by KazuMedia, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by Kazu Media från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Ads by Kazu Media från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by KazuMedia. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Kazu Media, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-ads-by-kazu-media

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *