24Stream webbläsarvirus - Hur tar man bort

24Stream är ett s.k. kapar-virus som äventyrar din webbläsare Mozilla eller Chrome om du laddar ner olika skadliga tillägg oaktsamt. Det kanske inte ser så farligt ut vid första anblick eftersom det framhäver sig själv som en sökmotor för filmer, men vänta bara tills det har tagit sig in och startar sina skadliga utförande. Den här sökmotorskaparen är ett skadeprogram som du vill undvika så gott du kan, och drabbas du av det så behöver det tas bort omgående.
24stream.com browser hijacker

24Stream är namnet på Tillägget som orsakar alla negativa ändringar på din webbläsare, men innan det kommer du att se hemsidan Install.24-stream.com som antingen omdirigerar dig till Chrome butiken eller laddar ner tillägget direkt (för de som använder Firefox). Länder som är mer utsatta att få en Install.24-stream.com pop-up är USA, Algeriet, Egypten, Bulgarien, Förenade Arabemiraten, men det kan även drabba andra användare från andra regioner.

Medan det ändå har varit aktiv sedan början av Mars 2018 så är det först nu som 24Stream viruset har blivit relevant tack vare antalet infekterade. Även fast sökmotorskapare inte är de mest farliga virusen så kommer din sökmotor fortfarande att ändras, samt att sökresultaten kommer att bli fyllda med annonser och affiliate länkar när tillägget 24Stream får sitt grepp. Om du inte vill riskera din identitet, hälsa av PC och främja skurkar, då behöver du läsa den här artikeln och eliminera 24Stream viruset från din webbläsare.


24stream.com browser hijacker search engine yahoo

Hur fungerar tillägget Install.24-stream.com

Precis som med andra sökmotorskapare som t.ex. FreeLocalWeather, Search.hfindmyroute.co, Nvsearch.club, så har 24Stream samma ideologi – ta över den huvudsakliga sökmotorn och ändra inställningarna så att det fritt kan annonsera, distribuera trafik och leda offret till platser som är mest lönsamma för skurkarna. På så sätt kan de nämligen tjäna pengar väldigt enkelt och ju fler infekterade användare, desto större förtjänster får de. PPC/PPV, Affiliate länkar och omdirigeringar är marknadsstrategierna online som skurkar använder sig av på sina offer. Just nu finns det miljontals människor per månad som besöker den huvudsakliga installationssidan install.24-stream.com, vilket genererar en hel del inkomster.

Att fritt ändra de vanliga inställningarna och ge ut tredjepartsinnehåll är inte bara en barnlek. Först måste utvecklarn av 24Stream viruset ta sig in i datorn som ett tillägg och använda skadliga Javascript koder för att ge sig själv auktoritet. När den äventyrande processen väl är slutförd (vilket tar sekunder) så kommer din huvudsakliga sökmotor bli feed.24-stream.com/?q, vilket omdirigerar till Yahoo Search. Detta sker för att ta trafik över till search.yahoo.com. Ett annat tydligt tecken på att du noterar 24Stream viruset, det är att topp resultaten visar annonser av rekommenderade produkter, affärer, tjänster m.m.

Eftersom din webbläsare nu kontrolleras av annat så kommer även informationen du anger inte längre vara säker. Alla besökta hemsidor, angiven information och personliga uppgifter kommer nu kaparna se via ditt internetanvändande. Om du tillåter den här äventyrade sökleverantören att hantera känslig information, då riskerar du din integritet, bankinformation, kreditkort och mycket mer.


24stream chrome extension intallation

Även fast hemsidan install.24-stream.com inte är välkänd som skadlig så relaterar det till pushine.info, ncontentdelivery.info och whateveryf.info (vilket är definitiva skadeprogram) enligt VirusTotal.com. Det är en av anledningarna till att vi rekommenderar borttagningen av den här sökmotorskaparen omgående.

Hur 24Stream tillägget distribueras

För att sprida 24-stream.com viruset så behöver det installerar som ett tillägg först och det sker på en par olika sätt. En vanlig väg är att det paketeras ihop med andra populära program som du kan ladda ner på särskilda sidor som t.ex. Download.com. Trots all negativ feedback så försöker distributörer av gratisprogram rädda deras namn genom att inte paketera skadeprogram med legitima applikationer, men trots detta så kan sökmotorskaparen 24Stream ta sig till dig – även fast det inte nämns under installationen. Du kan endast undvika sådana situationer genom att välja ett avancerat installationsalternativ och inte det vanliga, samt inte hämta program från inofficiella källor.

Andra vägar för detta misstänksamma tillägg är via Chrome butiken och installationen via den officiella sidan Install.24-stream.com. Det är mindre troligt att användare säker efter tillägget frivilligt, därav kommer troligen nästan 7000 av installationerna från skadliga pop-up sidor som tar kaparen till alla som har en internetanslutning. Det finns dessutom ett hav av källor som kan leda dig till den sidan, vilket även inkluderar omdirigerande virus och omdirigerande annonser.

Enligt SimilarWeb.com analysen så är de främsta främjande sidorna linkshrink.net, gomovies.ec, 0123movies.is, putlockerhub.com, stream2watch.stream, samt topp placerade annonssidor som innehåller omdirigerande länkar till install.24-stream.com som t.ex. my1.mylivecricket.info, btso.pw, uploaded.net, nbastream.net och allmyvideos.net. Var försiktig eftersom dessa somäner kan orsaka installation av 24Stream viruset med några enkla klickningar.

Hur du eliminerar kaparen Feed.24-stream.com

Att elminera sökmotorn feed.24-stream.com/?q från dina webbläsare och återställa tidigare inställningar är inte så svårt jämfört med andra virus, dessutom kan det enkelt upptäckas med bra anti-spionprogram. Du kan enkelt lösa 24Stream viruset med eller utan ett borttagningsprogram av skadeprogram, men vi rekommenderar en kombination av två metoder.

Du bör börja med att manuellt ta bort sökmotorskaparen 24 Stream enligt vår guide här nedan och enkelt avinstallera tillägget eller ett PUP som ofta kan vara mer envisa. Du kan aldrig vara säker på om det tog in andra skador under tiden, därav föreslår vi en fullständig genomsökning av systemet med ett anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage – bara för att se till att systemet är helt rent. Letar du efter en väldigt snabb och effektiv metod för borttagning, då är det bra att helt och hållet lämna över ansvaret till ett av ovan verktyg och på så sätt slipper du även göra någonting ytterligare.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som 24stream Webblasarvirus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som 24stream Webblasarvirus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,


Hur du tar bort 24Stream viruset från din webbläsare

Du tar bort Install.24-stream.com genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Feed.24-stream.com installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till 24Stream webbläsarvirus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Install.24-stream.com från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar 24Stream webbläsarvirus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till 24Stream webbläsarvirus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar 24Stream webbläsarvirus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till 24Stream webbläsarvirus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till 24Stream webbläsarvirus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar 24Stream webbläsarvirus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort 24Stream webbläsarvirus från listan.

Hur man avlägsnar 24Stream webbläsarvirus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till 24Stream webbläsarvirus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Install.24-stream.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort 24Stream webbläsarvirus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort 24Stream webbläsarvirus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera 24Stream webbläsarvirus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Install.24-stream.com, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-24stream-browser-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *