123Vidz - Hur tar man bort

123Vidz

123Vidz är definitivt inte ett program du vill ha installerat på din dator. Nya studier visar att det ska vara listat som ett reklamprogram som väl inne i din dator kommer att visa dig en uppsjö av olika annonser på alla dina webbläsare. Dessa annonser är inte bara irriterande, de är även farliga så vi råder till att ta bort 123Vidz så snart som möjligt.

Det finns två vanliga metoder för att ta bort skadeprogram som 123Vidz på, detta kan göras antingen manuellt eller automatiskt. Det är upp till dig vilken metod du vill använda dig av.

Om du önskar göra det snabbt och bekvämt rekommenderar vi dig att använda dig av den automatiska borttagningsmetoden. Ladda bara ned ett pålitlig anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det på din dator och kör sedan en fullständig genomsökning av alla filer på din hårddisk. Båda ovanstående program borde direkt kunna hitta och ta bort 123Vidz från ditt system. Det kommer även att hålla din dator skyddad från liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha kvar på datorn. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du föredrar att ta bort detta manuellt, skrolla då ned till slutet av den här artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för en manuell borttagning av 123Vidz. Vi har utvecklat den för att hjälpa dig genom denna komplicerade process av virusborttagningen. Genomför du alla stegen korrekt så bör du kunna ta bort 123Vidz helt på egen hand.

Har du några frågor om borttagningen eller om viruset, ställa då gärna dessa frågor i kommentarsfältet nedan. Om du vill lära dig mer om de specifika funktionerna för 123Vidz, vänligen fortsätt då läs artikel.

Om reklamprogrammet 123Vidz

Det fungerar som ett tilläggsprogram och kan läggas till hos alla de mer välkända webbläsarna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och till och med Safari. Detta innebär att även Apple-användare kan drabbas.

Som vi nämnde innan är 123vidz listat som ett reklamprogram, så när det väl tagit sig in i ditt system kommer det visa reklam i alla dess former som t.ex. popusp, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Nya flikar eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Vanligtvis visar sig annonserna från 123Vidz på olika internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att bli erbjuden att köpa vissa varor till ett mycket attraktivt pris. Fall inte för detta trick då de flesta av dessa erbjudanden är falska – de försöker bara fånga din uppmärksamhet och därmed få dig att klicka på dessa annonser. Vi rekommenderar att du inte gör det.

Om du ändå klickar på en annons från 123Vidz kommer du direkt att skickas vidare till andra hemsidor som kan ägas av olika kriminella inom internetvärlden, som kapare eller bedragare. På det viset kan din dator bli infekterad med andra virus eller om du försöker köpa något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Distributionsmetoder för reklamprogrammet 123Vidz

123Vidz tar sig fram på samma sätt som andra skadeprogram av den här typen, genom att paketeras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Så om du vill undvika att få datorn infekterad, håll då ett vakande öga under installationsprocessen av ditt gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och titta alltid efter ett avancerat installationsalternativ om det är möjligt På så sätt kan du se vilka valmöjligheter du har och göra nödvändiga åtgärder. Ha inte för bråttom så du missar viktig information. Att läsa villkoren anses också vara klokt. Om du under installationen upptäcker att något annat program som du inte känner till försöker installeras på din dator, slutför då inte installationen för det kan då röra sig om 123Vidz eller andra potentiellt oönskade program.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som 123vidz och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som 123vidz och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av reklamprogrammet 123Vidz

Du tar bort 123Vidz genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som 123Vidz installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till 123Vidz .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort 123Vidz från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till 123Vidz och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till 123Vidz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna 123Vidz från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till 123Vidz. Klicka på papperskorgen bredvid 123Vidz eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till 123Vidz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna 123Vidz från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till 123Vidz och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till 123Vidz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort 123Vidz från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna 123Vidz från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill 123Vidz. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till 123Vidz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-123vidz

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *