Kontrollera ditt Snapchat konto: är det säkert?

Snapchat är en underhållande social plattform som har vunnit förtroendet av miljontals användare världen över. Applikationen är användarvänlig och kräver inte mycket utrymme. Tack vare dess roliga sätt att interagera med vänner så blev det snabbt en succé. Applikationen ser även till att anpassa sig till årets olika säsonger med förslag att testa olika filter.

Detta är dock en relativt simpel applikation med tanke på att den nått en sådan storartad seger i cirkeln av sociala nätverk. Den funktionen som troligen var mest välkommen av användare var att de skickade bilderna raderades och kunde inte laddas ned av mottagaren. För att hantera användare som tog skärmdumpar på bilderna kom Snapchat fram med en ny idé: nu blev sändaren meddelad om mottagaren lyckas ta en skärmdump.


Men en plattform som tillhandahåller en tjänst som används av miljontals användare kommer förr eller senare få stöta på problem.

Ja, Snapchat har överlevt ett antal slag mot kapare som använt bedrägliga strategier för att få en inblick av användarsamhället på Snapchat. Detta är ett störande moment mellan användares rättighet att uttrycka sig själva och kommunikationen mellan vänner och familj. Känner du dig osäker när du ska skicka en snap till människor i din kontaktlista? Är du rädd att skuraktiga tredjeparter kommer få tillgång till dina foton? Sluta oroa dig och kontrollera istället om det finns en anledning till att vara orolig. Självklart passar följande tips på alla konton som du eventuellt har kontroll över.

Om du ställt in en hemsida att automatiskt logga in dig, men du behöver konstant skriva in dina uppgifter om och om igen trotts detta, då finns den en risk att någon annan har fått kontrollen över dina konton. När de loggar ut så kräver ditt nästa besök en ny inloggning. Låt oss nu säga att du har loggat in till din profil, har några ändringar utförts som inte godkänts av dig? Nya vänner, nya smeknamn, okända poster? Detta kan vara för att en oidentifierad källa har utfört dessa ändringar. Dessutom använder olika faciliteter säkerhetsåtgärder som meddelar användare om deras data har ändrats, det bör även meddela dig varje gång ditt konto har loggats in från en annan IP adress. Tyvärr har dock inte alla online tjänster den här uppskattade funktionen.

Om du inte har lagt märke till något av dessa tecken, då har du tur. Vi bör dock inte kalla det tur: om du har varit noggrann med att skydda dina konton, då har du snarare gjort bra ifrån dig. Vilka åtgärder talar vi om? Bland annat bör du skapa ett extremt svårt lösenord för dina konton. Undvik lösenord som är kliché och redan används av miljontals användare.

Källa: https://www.2-viruses.com/examine-your-snapchat-account-is-it-safe

Källa: https://www.2-viruses.com/examine-your-snapchat-account-is-it-safe

Läs "Kontrollera ditt Snapchat konto: är det säkert?" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *