Hur du skyddar din dator med verktyget Plumbytes Anti-Malware

 

Plumbytes är ett allt-i-allo anti-skadeprogram (anti-malware) som kan skydda datorn från olika virus, rensa inaktiva registerfiler eller döda filer som kan orsaka hot mot systemet. Det finns en Premium version och en gratisversion av applikationen, det är helt upp till dig om du vill köpa det eller endast använda de funktioner som finns tillgängliga i gratisversionen. Du kan hitta mer information angående anti-skadeprogrammet Plumbytes här: https://www.2-viruses.com/reviews/plumbytes-anti-malware.

Hur du genomsöker din dator med verktyget Plumbytes Anti-Malware

Öppna applikationen och starta genomsökningen. Öppna applikationen och klicka på knappen ”Run a Scan”. Detta kommer att automatiskt starta genomsökningen.

Genomsökningsprocessen. När genomsökningen startar kommer du kunna övervaka processen i realtid.

Resultatet av genomsökningen. När genomsökningen slutförts kommer du se resultatet av genomsökningen. Om datorn inte har några virus kommer du se ett meddelande likt bilden nedan. Om anti-skadeprogrammet dock hittar en del virus och skadliga filer kommer det visa en lista på dessa och tillhandahålla information.

Andra genomsökningsmetoder. Du kan även välja om du vill genomsöka datorn på ett vanligt sätt eller om du vill använda en s.k. ”smart scan”, detta är helt och hållet upp till dig. Valen finner du på det vänstra manyfältet.

Historik. Via samma meny kan du kontrollera historiken på dina genomsökningar och se en lista över alla hoten som upptäckts bakåt.

Inställningar. Via inställningsmenyn kan du välja alternativ som språk eller egna preferenser.

 
 

Om författaren