FBI uttalar sig om att loT leksaker kan utgöra ett hot mot barn och deras privatliv

loT leksaker (loT toys) är en innovation som barn kan uppskatta idag, men är alla de nya teknologierna adekvat utvecklade? FBI har utfärdat ett meddelande som indikerar att vuxna för hålla noggrann uppsikt över säkerheten av loT leksaker som de har köpt till deras barn.

Oro gällande säkerheten har dykt upp på grund av det faktum att dessa nya leksaker kan tillverkas med sårbara egenskaper. De kan i hemlighet övervaka barnet via en kamera och mikrofon och visa hans eller hennes geolokalisering under dagen. Lång historia kort, loT leksaker kan allvarligt äventyra ditt barns privatliv och är du en förälder bör du verkligen inte undvika från dessa nyheter.


IoT toys

Leksaker som kan hålla ett övervakande öga på ditt barn och filma deras aktivitet bör märkas. Trotts detta tror vi inte att försäljarna tar sig tillräckligt med tid för att varna deras klienter om dessa övervakande egenskaper. Eftersom dessa listiga produkter kan koppla upp sig på internet så kan det hända att vissa (hacker) kapar-tekniker invaderar inte bara ens dator, utan även till synes oskyldiga leksaker. Tack vare detta kan väldigt seriösa brott ske när ett barn övervakas noggrant och spelas in av okända parter.

Den här metoden för spionage kan utsätta föräldrar och barn på flertalet sätt beroende på aktiviteten som utförs i närheten av leksaken. Innan föräldrar köper en sådan vara bör de först rådfråga utgivaren och utvärdera alla möjliga hotbilder. En klient bör kräva att få känna till om företaget själva lagrar inspelat material eller om någon av deras partners mottagar någon data. Barnens privatliv är en väldigt känslig del och bör skyddas varsamt. Av den anledningen har det blivit tydligt att inte alla nya teknologier bär med sig så pass mycket överlägsenhet som förväntas av dom.

Tack vare påstådda obefläckade leksaker kan barns identitet och säkerhet äventyras. Kidnappningar är inte påhittat, det är ytterst seriöst och förödande. Vem kan säga att en övervakande produkt i form av en leksak inte utnyttjas av kriminella? Om du värnar om dina barns privatliv och säkerhet föreslår vi dig att du seriöst överväger att loT leksaker inte är ett bra beslut att använda. Eftersom sådana leksaker utvecklats att koppla upp sig på internet kan en del människor slumpmässigt koppla upp sig till Wi-fi källor utan att veta att deras övervakare tillåts att spionera via enheten framöver.

Om din son eller dotter för nuvarande leker med en sådan leksam bör du utreda produktens säkerhetsvillkor och vare sig företaget tillhandahåller tydlig information angående insamling av data eller inte. Om du har några frågor, kontakta då vänligen företagets kundtjänst eller skicka dom ett e-postmeddelande. Håll dock gärna dina loT verktyg borta från okända Wi-fi källor.

Källa: infosecurity-magazine.com.

Källa: https://www.2-viruses.com/fbi-states-that-iot-toys-pose-as-a-threat-to-children-and-their-privacy

Läs "FBI uttalar sig om att loT leksaker kan utgöra ett hot mot barn och deras privatliv" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *