Simplelocker Ransomware

-  0

Simplelocker är ännu ett ransomware eller bedrägeri program som krypterar filer lagrade på den infekterade enheten och kräver en lösensumma för att dekryptera dessa. Dock så är Simplelockers mål inte datorer utan mobiltelefoner och surfplattor med Android som operativsystem. Då i de flesta fallen när en dator blir infekterad så har den ett antivirus program eller ett anti-skadeprogram installerat som skydd så har inte telefoner och surfplattor det. Och detta är perfekt för kriminella inom internetvärlden då de kan infektera tusentals oskyddade mobila enheter.

Användare behåller en hel del viktiga filer som foton, kontakter, noteringar med mera på deras telefoner, därav är ett program som kräver lösensumma (ransomware) problematisk. Då det nästan är omöjligt att dekryptera filer som redan har krypterats med CTB ransomware så finns det ett sätt att dekryptera filer krypterade med Simplelocker. Avast nätverksskydds företag utvecklade ett gratis ransomware borttagnings verktyg som kan laddas ned till alla Android enheter via Google Play butiken.

Om din Android redan är infekterad med Simplelocker så kan det vara svårt att installera Avast ransomware borttagningsverktyg direkt till din enhet då Simplelocker använder sig av pop-over noteringar för att förhindra användare att få tillgång till enheten. Dock kan du installera detta nätverksskydd via din dator. Allt du behöver göra är att besöka Google Play butiken via en sökmotor på din dator och sedan hitta ransomware borttagningsverktyg. Använd samma inloggningsinformation som din Android enhet och installera applikationen. Genom detta sätt kommer det installeras till din telefon eller surfplatta och du kommer kunna dekryptera filerna samt ta bort Simplelocker ransomware. För ytterliggare instruktioner om hur man tar bort detta, besök Avasts blogg. Samma applikation kan även eliminera FBI Android viruset.

Om din mobila enhet inte är infekterad än så bör du säkerställa dess skydd. Skapa en återställningspunkt och spara filerna ofta. På detta sätt, om du skulle bli infekterad så kan du återställa din enhet som den var innan. Ytterliggare så kan du installera ett pålitligt anti-skadeprogram till din Android telefon. Du kan hitta fler pålitliga och gratis säkerhetsapplikationer hos Google Play butiken.

 

Om författaren

 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *