ZoomyLib - Hur Tar Man Bort?

 

ZoomyLib är ännu en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på din dator. Det är officiellt listat som ett reklamprogram då det väl installerat visar massvis av olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara störande utan även skadliga.

Det är inte speciellt svårt att indikera ifall din dator har infekterats eller inte eftersom reklamerna oftast är märka med slogans som ”Ads by ZoomyLib” eller ”Brought to you by ZoomyLib”. Så har du lagt märke till något av dessa på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

Det finns två vanligare sätt att eliminera detta skadeprogram på, det ena är manuellt och det andra automatiskt.

Mest effektiva samt enklaste sättet att eliminera ZoomyLib på är att göra det automatiskt. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Installera det och utför sedan en full genomsökning på datorns alla lagrade filer. Det bör automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan även använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något anti-skadeprogram så kan du ta bort ZoomyLib manuellt med. Denna process är mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort ZoomyLib manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Om du lyckas slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera viruset helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av ZoomyLib så får du gärna fortsätta läsa artikeln. Om du har några frågor relaterade till det här ämnet så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer då göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet ZoomyLib

Som vi redan nämnt så är ZoomyLib listad som ett reklamprogram och när det väl installerats så kommer det visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer kan visas i alla dess former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor på måfå.

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de vanligaste sökmotorerna, dessa inkluderar Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome eller Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Det fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden, eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook Ads så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor samt driva in trafik till dessa. Med detta sagt, om du har ZoomyLib installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet ZoomyLib spridningmetoder

ZoomyLib sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från opålitliga hemsidor. T.ex. om du skulle ladda ned och installera någon mediaspelare eller PDF-skapare från en opålitlig hemsida så finns det en risk att ZoomyLib installeras bredvid utan att du ens varnas om detta. Därför bör du alltid hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och se till att hålla utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kan du se alla möjliga alternativ och utföra eventuella ändringar ifall det behövs. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Om du under installationen lägger märke till att något tillägg som du inte känner till som installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras då det kan vara ZoomyLib eller ett annat skadeprogram.Automatisk ZoomyLib verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ZoomyLib och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagnign av ZoomyLib

Du tar bort ZoomyLib genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som ZoomyLib installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till ZoomyLib .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort ZoomyLib från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till ZoomyLib och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ZoomyLib, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ZoomyLib från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till ZoomyLib. Klicka på papperskorgen bredvid ZoomyLib eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ZoomyLib, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ZoomyLib från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till ZoomyLib och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ZoomyLib, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort ZoomyLib från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör ZoomyLib ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna ZoomyLib från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill ZoomyLib. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ZoomyLib, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av ZoomyLib

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 30, 2015 10:59, augusti 30, 2015 10:59
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *