ZinoCrypt Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
Andra namn: ZinoCrypt virus
 

På senare tid har nya ransomware infektioner dykt upp en efter den andra utan avbrott. ZinoCrypt varianten har en “2017 utgåva” som först upptäcktes under slutet av mars. Det tycks inte verka vara en extremt modern eller förbättrad variant från de tidigare vi analyserat. ZinoCrypt viruset använder sig av komplicerad algoritm för att skada användares data som finns lagrad i hårddisken. Efter att filerna gått igenom krypteringsprocessen kommer de att vara helt obrukbara. Påverkad data kommer få filändelsen .ZINO. Den här varianten står starkt fast vid att inget återställningsverktyg för filerna har kapaciteten att dekryptera. Offrena förväntas kontakta kaparna via e-postadressen ZinoCryptrotonmail.com. Efter att användarna kontaktat skurkarna, anar vi att kaparna kommer ge vidare krav, exempelvis betalning av lösensumma för ett speciellt dekrypteringsprogram eller en unik nyckel.

Kort genomgng av ZinoCrypt ransomware

ZinoCrypt ransomware är ett skräckinjagande exempel av skadeprogram och vi hoppas verkligen att det inte kommer drabba dig. Oavsett, om dina foton, videos, dokument, presentationer eller andra typer av filer skulle krypteras, då får du gärna vända dig till oss för hjälp. Lämna en komentar nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att bistå med svar. Först bör du dock fortsätta läsa artikeln här s du får mer information om den här infektionen och vad exakt du har att göra med.

Efter att filerna krypterats och de privata dekrypteringsnycklarna lagrats på en privat server, då kommer utvecklarna av ZinoCrypt viruset ha överhanden. Nu kan de börja ställa krav, vilket görs uppenbart i ZINO.NOTE.txt filen. Detta korta meddelande innehåller den mest generella informationen som förklarar att offer för detta ransomware måste kontakta ZinoCryptrotonmail.com om de önskar veta mer om hur de återfår sina filer. Meddelandet med lösensumman innehåller ett unikt ID nummer för varje äventyrad enhet. Det här personliga numret behövs vid kontakt via mejlen.

Internetanvändare bör frukta ZinoCrypt viruset och dess kryptering. Säkerhetsanalytiker är inte säkra om det är en RSA eller AES chiffer som används för att viruset skall slutföra sina mål. En temporär gissning är dock att det är en AES algoritm som skadar datan. Så fort som krypteringsprocessen startar flytande kommer ZinoCrypt ransomware visa sig genom att lägga till sin originella filändelse till filerna och placera .txt filen med tydliga uttalanden.

Reparera filer som ZinoCrypt ransomware kodat

Offer för ZinoCrypt ransomware hoppas troligen att vi kommer med goda nyheter. Tyvärr så finns det inga garantier för att återställa filerna. Dock kan säkerhetsanalytiker släppa ett dekrypteringsprogram inom kort. Om något ändras kommer vi meddela det här omgående. Självklart kan en del offer överväga att betala lösensumman för att få tillgång till dekrypteringsverktyget som tillhandahålls av utvecklarna av ZinoCrypt viruset.

För att få reda på summan måste offrena kontakta kaparna via e-postadressen som tidigare nämnts. Om du kontaktar dom, vänligen gär då inte det med avsikt att följa deras krav. Om du önskar att hjälpa säkerhetsforksare generera ett gratis dekrypteringsprogram, då föreslår vi dig att du kräver att skurkarna bevisar att de kan dekryptera filerna. Hur undrar du? Genom att begära att de dekrypterar ett par filer gratis. Så snart som du återfått dessa filer, skicka då både de krypterade och de dekrypterade versionerna av samma filer till säkerhetsforskare.

Vägar att infekteras med ZinoCrypt ransomware

ZinoCrypt viruset förväntas inte testa några nya metoder för distribution av ransomwares. Det är mest troligt att lasten sprids via bifogat innehåll i skräppost-meddelanden som når användares inbox. Om du skulle få ett suspekt e-postmeddelande, då bör du kontrollera dess trovärdighet före du öppnar det och laddar ned det erbjudna innehållet. Det är ingen nyhet att sårbarheter kan spela en stor roll i distributionen av ransomwares med. Undvik även att besöka suspekta hemsidor.

Angående borttagningen av ZinoCrypt viruset, det bör utföras innan du försöker återfå din data. För din egen säkerhet så bör du kopiera den krypterade datan. Genomsök datorn med Reimage, Spyhunter, Malwarebytes eller ett annat anti-skadeprogram som du föredrar. Efter att du eliminerat de upptäckta hoten, då kan du kontrollera om dina Shadow Volume kopior eliminerades av ransomwaret eller inte. Om inte finns det en chans att återfå filerna gratis. Du kommer informeras mer om detta om du fortsätter att läsa artikeln.Automatisk ZinoCrypt ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ZinoCrypt Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort ZinoCrypt ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan ZinoCrypt virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av ZinoCrypt ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till ZinoCrypt virus.


3. Återställ ZinoCrypt ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker ZinoCrypt virus radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

 

ZinoCrypt ransomware skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 5, 2017 09:30, april 5, 2017 09:30
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *