ZeroCrypt Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Denna vecka har varit speciellt “belönande” i kretsen av skadeprogram. Säkerhetsforskare är förvånade över antalet ransomwares som släppts på en en så relativt kort period. ZeroCrypt viruset är en annan ny utgåva av bittra frukter, som distributeras via många olika lömska metoder. Att ta anta att ransomware virus inte är relevanta för dig och att det inte kommer att nå dig är ett stort misstag. En komplicerad algoritm för kryptering väljs och ZeroCrypt viruset är sedan inne. RSA-1024 chiffer väljs för att ta hem pesten till användares enheter. Tack vare denna komplicerade krypteringsalgoritm så är det möjligt att utveckla ransomware virus och skrämma internetanvändare om att de kommer förlora all data. Om du lagrar viktig information på din dator så bör du se till att ha kopior på dessa filer och även lagra dom på externa enheter dessutom. Olika backup-tjänster skapades exakt för den här orsaken.

Om ZeroCrypt ransomware

Låt oss nu diskutera ZeroCrypt viruset i mer detalj. Så snart som lasten har lyckas få fäste i din dator så kommer det inte behöva mycket för att växa sig stark. Faktum är att det behöver förbli oupptäckt tills det är försent att förebygga det. ZeroCrypt viruset kommer att agera som det vill och tvinga fram sina modifieringar i din enhet. Det kommer att lägga till och ändra i Windowsregistret i huvudsyfte att få sin last startad varje gång som du startar din dator. På tal om uppstart: ZeroCrypt viruset kommer även att lägga till en del till synes oskadliga processer. Dessa har oftast relativt vanliga namn och ser inte suspekta ut. Det vore allt för riskfyllt för ett ransomware att lägga till processer kallade ”kryptering”. För att förbli gömd så försöker det göra alla sina utföranden i hemlighet. Först efter krypteringen med RSA-1024 chiffern som gjort alla dina filer sjuka så kommer ZeroCrypt viruset framhäva sin identitet. Detta ransomware kommer att lämna sitt märke på varje krypterad fil med: .zn2016 filändelsen. Exempelvis mydog.jpg eller homework.doc kommer få namnen mydog.jpg.zn2016 och homework.doc.zn2016.

!!! IMPORTANT INFORMATION !!!

All of your files are encrypted with RSA-1024 and some secret ciphers.

Decrypting of your files is only possible with the secret key or decryption program, which is in our secret server.

———————————————————-

To receive your secret key send 10 BTC on this bitcoin-address:

1KCqVgHEXMw8mhSuz1LWmPSNskARRivY57

The secret key can decrypt the data on a single computer.

———————————————————-

To receive your decryption program send 100 BTC on this bitcoin-address:

1KCqVgHEXMw8mhSuz1LWmPSNskARRivY57

The decryption program can decrypt the data on all of your computers.

———————————————————-

When you send money, please contact us at this email address:

zerocrypt2016@gmail.com

And attach one of the encrypted file to the letter.

Hur man dekypterar filer som krypterats med ZeroCrypt ransomware?

Vi kan inte ens börja med att diskutera hur galet det är att begära 100 eller ens 10 Bitcoins som lösensumma för dekrypteringen. Om du inte känner till valutan så kan vi informera dig om att 10 BTC motsvarar 7238,10 USD. Denna gigantiska summa pengar förväntar sig skurkarna att få om du skulle vilja återfå dina filer. Dock är nyckeln som du skall få endast fungerande på en dator. Om du skulle vilja ha ett mer universalt dekrypteringsverktyg så föreslås du att betala denna galna summan 100 BTC. Du kan själv göra hemläxan om vilken summa det blir och om utvecklarna av ZeroCrypt viruset har helt tappat vettet. Du bör aldrig betala lösensummor som kan sägas krävas för dekrypteringar. Detta är inte ett klokt beslut då summan som ZeroCrypt viruset begär är rena nonsens.

Hur distributeras ZeroCrypt ransomware?

Skräppost är ett stort problem för internetanvändare som har ett e-post konto. I det här århundrandet, vem har inte ett e-post konto? Skrukar är även informerade om detta och förbereder sig för att utnyttja just det. Infekterade skräppostmeddelanden skickas regelbundet till e-postadresser för att testa om användare är naiva nog att ladda ned slumpmässigt bifogade innehåll. Detta är oftast metoden för att den infekterade lasten av ett ransomware frivilligt skall kunna ta sig in i användares system. De flesta av dessa meddelanden utvecklas för att de skall se legitima ut. Om du får ett suspekt meddelande, se då till att du kontrollerar dess pålitlighet. Ett råd är att kontrollera avsändares adress. Om den verkar vara för lång, med flertalet nummer, då är det långt ifrån en pålitlig e-postadress av en myndighet och du kan därav vara ett mål för virus.

Reimage, Spyhunter eller Hitman är förberedda på att tillhandahålla ett pålitligt skydd och som håller din dator i ett effektivt tillstånd. ZeroCrypt viruset måste elimineras eftersom dess existens inte är förmånligt för dig. Innan du raderar det så bör du se till att du har en kopia av datan så inte detta ransomware att programmerad att radera det före det tas bort.Automatisk ZeroCrypt ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ZeroCrypt Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort ZeroCrypt ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan ZeroCrypt ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av ZeroCrypt ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till ZeroCrypt ransomware.


3. Återställ ZeroCrypt ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker ZeroCrypt ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

 

ZeroCrypt ransomware skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
december 7, 2016 11:58, december 7, 2016 11:58
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *