ZCrypt Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

zCrypt Ransomware är en relativt ny ransomware variant där kryptering inte har utvecklats än. Trotts sitt namn så är det inte speciellt sofistikerat. zCrypt Ransomware bär med sig likheten av TeslaCrypt, CryptoWall, Cerber och andra liknande ransomwares eftersom det använder sig av asymmetrisk krypteringsalgoritm för att kryptera offrets dator. Det sägs vara den nyaste versionen av CryptoLockers och RSA ransomwares. Den intressanta egenskapen av denna krypterare är att det visar ett popup meddelande med en falsk systemvarning under processen av krypteringen och riktar in sig i huvudsak på Ryska användare. De andra vanligare egenskaperna av zCrypt Ransomware kommer ges i följande paragraf.

Om zCrypt Ransomware

zCrypt Ransomware riktar in sig på alla versioner av Windows OS. Det använder sig av RSA-2048 och AES CBC 256-bit chiffer. RSA är den offentliga nyckeln genererad för kryptering och AES är den privata nyckeln genererad för dekryptering. Krypteringsnyckeln lagras offentligt och dekrypteringsnyckeln lagras på en avlägsen server som kaparna bestämmer över. zCrypt filkrypteraren lägger till .zCrypt som filändelse på de krypterade filerna. Under krypteringen så dyker ett slumpmässigt popup meddelande up som säger ”There is no disk in the drive. Please insert a disk into drive D”. Rutan med dialogen är inaktiv, den används endast för att distrahera dig från den skadliga aktivitet som utförs av zCrypt krypteringsprogram.

Efter att krypteringen slutförts så läggs en ”How_to_decrypt_files” textfil i varje mapp av de krypterade filerna. How_to_decrypt_files.png byter ut din skrivbordsbakgrund och How_to_decrypt_files.html placeras på ditt skrivbord och laddas automatiskt när än en sökmotor startas. Dessa filer innehåller meddelanden om lösensumma. De kriminella inom internetvärlden frågar för tillfället efter 1.2 Bitcoins vilket motsvarar 569.82$ för tillfället, en relativt hög summa gemfört med andra ransomwares. Fyra dagar får användaren på sig att betala lösensumman. Om betalningen inte förs över så ökar summan till 5 Bitcoins vilket motsvarar 2377.15$ för tillfället. Om ingen summa når kaparna inom 7 dagar så hävdar de att de kommer förstöra den unika dekrypteringsnyckeln. Kontaktadressen är flsunlocker@yahoo.com.

Hur infekterar zCrypt Ransomware din dator?

zCrypt’s kodade trojan använder sig av så kallades ”spambots”. Det skickar ut ett skräppostmeddelande med infekterade bifogade filer till offrens mail. Dessa falska meddelanden skickas från okända avsändare eller förklär sig som ett t.ex. myndighetsmeddelande. De kan t.o.m. införa logotyper eller andra ”legitima” markeringar. De hävdar att det skickas från bolag som t.ex. DHL, FedEx, eBay, Paypal m.m. Denna andra vägen som denna filkrypterare kan invadera din dator är genom att utnyttja kryphål i din säkerhet via olika kits som t.ex. Angler EK, Nuclear EK m.m.

Hur man dekrypterar filer som krypterats med zCrypt Ransomware?

Betala lösensumman kommer endast resultera i att du förlorar en stor summa pengar. Tyvärr så finns det inget dekrypteringsverktyg tillgängligt i dagsläget. Säkerhetsexperter arbetar dock hårt med att lösa problemet. zCrypt Ransomware raderar Shadow Volume kopior, så en vanlig återställning kommer dessvärre inte hjälpa dig. Av den anledningen rekommenderas du att lagra en kopia på dina viktigaste filer på en extern enhet, eller en extern lagertjänst som t.ex. Cloud.

Om det dock är försent för dig att utnyttja tidigare råd så kan du fortfarande använda åtställningsverktyg som t.ex. Photorec, Kaspersky program m.m. För att ta bort zCrypt Ransomware så bör du använda dig av ett professionellt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter. Dessa säkerhetsverktyg kommer inte bara eliminera detta förrädiska ransomware, det kommer dessutom eliminera alla andra typer av hot och säkerställa din skadeprogramsfria framtid. Följ instruktionerna om hur man tar bort zCrypt Ransomware nedan.Automatisk zCrypt Ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ZCrypt Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort zCrypt Ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan zCrypt Ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av zCrypt Ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till zCrypt Ransomware.


3. Återställ zCrypt Ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker zCrypt Ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

       
 

Om författaren

 
juli 14, 2016 15:45, juli 14, 2016 15:45
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *