YourAdExchange - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

YourAdExchange är en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på din dator. Det är listat som ett reklamprogram eftersom det visar reklam på olika sökmotorer. Enligt rapporter så installeras denna applikation in hos användares datorer utan att dessa ens vet om det och därefter utför skadliga aktiviteter på deras sökmotorer. Det är inte speciellt svårt att uppmärksamma detta skadeprogram då det väl har tagit sig in, då de flesta reklamerna som visas av YourAdExchange är märkta med ”Ads by YourAdExchange” eller ”Brought to you by YourAdExchange”. Så har du uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i situationen.

Eftersom detta är en relativt ny infektion så har inte alla anti-skadeprogram denna i sin databas och kan helt enkelt inte hitta det. Av den orsaken så rekommenderar vi dig en av dessa anti-skadeprogram: Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller Stopzilla. Ladda ned samt installera en av dessa applikationer. Genomsök sedan datorn med det så kommer det att automatisk hitta samt ta bort hotet för gott. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha en sådan applikation installerad på dator. Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterliggare anti-skadeprogram så kan du ta bort YourAdExchange manuellt med. Skrolla ned till slutet av artikeln och kika in våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort YourAdExchange manuellt. Följ alla instruktionerna noggrant så kommer du kunna ta bort det helt på egen hand.

Om du har några frågor angående borttagningen eller om själva infektionen så tveka då inte att ställa dessa i kommentarsfältet här nedan. Vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Ifall du vill lära dig mer om just YourAdExchange, var då god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet YourAdExchange

Den här applikationen är klassad som skadlig på grund av flera orsaker. Först och främst så infiltrerar den användares datorer utan deras vetskap. Det sprids packeterad i andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet gratis. Så det vore klokt att endast ladda ned program från pålitliga samt välkända källor.

Dessutom så visar applikationen reklam på din sökmotor då du söker på Internet. Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome samt även Safari. Dessa reklamer kan komma i olika former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, textannonsering (contextual advertisment) eller banderoller. En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas på din sökmotor dessutom. Vi rekommenderar dig inte att klicka på någon av dessa reklamer, om du gör det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. På så sätt kan din dator bli infekterad eller ifall du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

En annan oönskad egenskap av YourAdExchange är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dina internetvanor som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address eller e-post address. Denna information kommer sedan användas för marknadsföring. Tredjeparter kan sedan forma om sina reklamer baserad på inhämtad information och göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på en av reklamerna. Detta är huvudmålet för YourAdExchange då dess ägare tjänar pengar för varje klickning du utför på dessa reklamer.

Hur man undviker YourAdExchange och andra skadeprogram

För att undvika YourAdExchange eller liknande infektioner så bör du ha ett vakande öga under installationer av gratisprogram. Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. Detta tillåter dig att se alla möjliga alternativ och utföra ändringar om det behövs. Stressa in då den viktigaste informationen kan visas i väldigt litet format och det är ingenting som du vill missa. Läsa igenom alla villkoren anses också vara klokt. Om du uppmärksammar att något tillägg som du inte känner till installeras bredvid, tillåt då inte installationen från att slutföras då det kan vara YourAdExchange eller ett annat skadeprogram av den typen. Ifall det redan är försent och din dator redan är infekterad, vänta då inte utan eliminera viruset från din dator.Automatisk YourAdExchange verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som YourAdExchange och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet YourAdExchange

Du tar bort YourAdExchange genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som YourAdExchange installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till YourAdExchange .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort YourAdExchange från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till YourAdExchange och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till YourAdExchange, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna YourAdExchange från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till YourAdExchange. Klicka på papperskorgen bredvid YourAdExchange eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till YourAdExchange, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna YourAdExchange från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till YourAdExchange och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till YourAdExchange, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort YourAdExchange från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör YourAdExchange ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna YourAdExchange från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill YourAdExchange. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till YourAdExchange, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av YourAdExchange

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
juli 27, 2015 11:16, juli 27, 2015 11:16
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *