Yeadesktop.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Säkerhetsforkare argumenterar om hur användbar sökplattformen Yeadesktop.com är och förvarnar användare om att det kan innebära trubbel. Yeadesktop.com har en hel del komponenter som även gör den här sökmotorn en källa för spel, roliga skämt och genvägar till de mest uppskattade hemsidorna och nätverken. Däremot har vår grupp av säkerhetsforskare noterat tecken på att kan det vara opålitligt och att sökmotorn kan vara skurkaktig. Det listas bland andra sökmotorskapare som infiltrerar operativsystem utan tillåtelse och fortsätter att agera utan behörighet. Webbläsares inställningar som tidigare hanterade dina preferenser kommer nu vara under kontroll av den här parasiten. Av den anledningen, så länge som den här sökmotorskapare är närvarande kommer Yeadesktop.com hemsidan inte vika sig från att placeras som startsida, sökleverantör och nya flikar.

Mer information om Yeadesktop.com viruset

Yeadesktop.com viruset kan följa med paketerad i tredjepartsprogram. I det här fallet skulle reklamprogrammet Yeadesktop identifieras som ansvarig för utseendet av den här sökmotorskaparen. Det verkar som att det är en kinesisk applikation. Dessutom har användare noterats utstå problem medan de försökt ta bort den här potentiellt oönskade programvaran (PUP) från enheten. Sökmotorskapare och applikationen arrangerar båda om användares operativsystem så de får möjligheten att fungera. Exempelvis kommer Windows registernycklar ändras. Genvägar till webbläsare kan också genomgå ändringar, även destinationslänkar kan möjligen ändras.


Yeadesktop.com hijacker

Vilseledande reklam online som har sitt ursprung från bedragare eller skurkar kan också tas fram av Yeadesktop.com viruset. Bli inte vilseledd till att besöka skurkaktiga hemsidor som kan visa förfalskat innehåll som t.ex. tekniska support bedrägerier som tillfälligt kan blockera din tillgång till webbläsaren/ enheten och pressa dig till att ringa en specifik hjälplinje. Detta är ett av de sätt som bedragare kan försöka lura dina pengar ifrån dig – genom att erbjuda någon sorts säkerhetstjänst som istället är värdelös.


Eftersom Yeadesktop.com viruset har ett rykte som en sökmotorskapare så förväntas det övervaka användares aktiviteter. Eftersom det inte finna några tydliga villkor kan vi endast anta att hur användares besök/ sökningar kommer att hanteras. Detta är en opålitlig sökmotor vilket betyder att den inte kommer visa något större intresse i säkerhet. Det huvudsakliga målet är att tjäna pengar på ”pay-per-click” tjänster och internettrafik. Sådana obetydliga detaljer som användares integritet och säkerhet kommer inte placeras i fokus av dessa, istället kommer innehållet som Yeadesktop.com viruset stöttar troligen komma från suspekta källor med sikte att äventyra din IT-säkerhet ännu mer.

Tack och lov finns det en lösning på problemen, du kan automatiskt ta hand om skadeprogrammet med ett anti-skadeprogram som även skyddar ditt operativsystem i framtiden. Spyhunter och Plumbytes är fantastiska verktyg att överväga. Vi kan även erbjuda ett manuellt alternativ, detta kan göras genom att följa specifika instruktioner och bli av med skadeprogrammet på egen hand – dessa finner du nedan i artikeln.

Yeadesktop.com virusets distributionsmetoder

Hur kan användare infekteras med Yeadesktop.com viruset? Det kan ske genom att användare slarvigt laddar ned program från okända källor. Även fast applikationen kan laddas ned från deras officiella hemsida betyder det inte att det är respektabelt. Kontrollera om säkerhetsforskare hittat någonting fel med det verktyg du tänkt använda på ditt operativsystem. Dessutom bör du alltid installera program i ett avancerat läge så att du kan få en större överblick vad som ingår. Om du ser ytterligare verktyg, då förslår vi att du håller dig borta från dessa. Olika tredjepartshemsidor kan också involvera dig i en s.k. ”drive-by” nedladdning. Om ditt system redan är infekterad med en parasit, då blir det lättare att äventyras av andra varianter med.Automatisk Yeadesktop.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Yeadesktop.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Yeadesktop.com viruset

Du tar bort Yeadesktop.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Yeadesktop.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Yeadesktop.com virus and related parasites like Launchpage.org virus , Sogou virus , Isearch.zoo.com virus , V9 Redirect Virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Yeadesktop.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Yeadesktop.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yeadesktop.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Yeadesktop.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Yeadesktop.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yeadesktop.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Yeadesktop.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Yeadesktop.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Yeadesktop.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Yeadesktop.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yeadesktop.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Yeadesktop.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Yeadesktop.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Yeadesktop.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Yeadesktop.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Yeadesktop.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

     
 

Om författaren

 
november 27, 2017 14:58, november 27, 2017 14:58
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *