Worldonsearch.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Worldonsearch.com tilhör gruppen av sökmotorskapare som har en högre grad av vilseledande egenskaper gemfört med andra mer vanliga sökmotorskapare. Deras startsida är helt ren från några annonser eller genvägar. Denna falska sökmotor kopierar färgerna av Google till sin logotyp ovan sökfältet som i sig själv är fylld med Google Custom search etiketten. När du skriver in en slumpmässig internetsökning i adressfältet så återges du resultaten ovan som innehar samma etikett i stort typsnitt och ordet Google målas i sina egna färger. Endast det här kan i starten av infektionen av Worldonsearch.com väcka dina misstankar av denna falska sökmotor.

Hur fungerar Worldonsearch.com?

Worldonsearch.com är värd på IP-adressen 37.97.195.205. Andra skadliga sökmotorer som t.ex. Myinfosearch.biz och Hightsearch.com är också värd på samma adress. Om Worldonsearch.com vore en legitim sökmotor så hade den inte delat samma IP-adress som sökmotorskapare. Detta blir då en klar indikering att Worldonsearch.com är en falsk sökleverantör, mer känd som en sökmotorskapare.

Worldonsearch.com fungerar som ett tillägg till webbläsare. Det är inte associerad med några särskilda webbläsare, av den anledningen kan du bli omdirigerad till det oavsett vilken webbläsare du använder dig av. När det väl tagit sig in i din dator så kommer det ändra inställningarna i registret vilken i sin tur leder till att det kan starta upp varje gång du startar en webbläsare. Detta skadliga tillägg ändrar dina webbläsares inställningar så att de inte kan ändras tillbaka. Detta ändringar förblir fasta tills du tar bort tillägget från din dator tillsammans med dess registernycklar.

Worldonsearch.com är utvecklad för att utföra sådana ändringar av dina webbläsare och sedan dyka upp (varje gång din webbläsare öppnas), eftersom detta är en applikation som behöver tillhandahålla dig särskilt innehåll. Ordet ”särskilt” hänvisar till reklaminnehållet. Så länge som syftet är att visa illegitimt innehåll så kommer din din webbläsare tvingas att förvandlas – tillägget Worldonsearch.com kommer då fortsätta vara illegitimt med.

Gällande reklaminnehållet som visas av Worldonsearch.com så rättfärdigar inte det programmet i sig. Reklaminnehållet som du kommer börja se på dina webbläsare är av tredjeparter som inte har något ansvar gentemot utvecklarna av Worldonsearch.com. Som en konsekvens så kan detta tillägg till webbläsarna enkelt utnyttjas av kriminella inom internetvärlden, vars mål är att sprida virus via infekterade annonser. På andra sidan myntet så inkluderar denna falska sökleverantör reklam-domäner bland sökresultaten som den återger. Via detta får du en dubbel portion av bedrägligt innehåll som kan leda till säkerhetsintrång.

Hur infekterar Worldonsearch.com din dator och hur tar man bort det?

Worldonsearch.com tillhör gruppen applikationer som ytterst sällan laddas ned direkt och frivilligt av användarna själva. Du kan knappt finna dess officiella hemsida eller en sekundär hemsida som erbjuder nedladdning av applikationen. Worldonsearch.com installeras till användares datorer via en del andra program som tyvärr inte kan specificeras. Det har inte upptäckts än vilka applikationer som bär störst risk att innehålla kaparen Worldonsearch.com. Dock kan man ofta lukta sig till en dålig ost, i det här fallet när du laddar ned och installerar ett gratisprogram. För att bli av med alla tvivel om risken att få besök av Worldonsearch.com, använd dig av ett avancerat installationsalternativ under installationen.

Sökmotorskaparen Worldonsearch.com kan tas bort med följande två metoder. Du kan antingen använda dig av ett automatiskt program som t.ex. like Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes, eller så kan du ta bort programmet manuellt. Vi rekommenderar det automatiska alternativet om du vill ha en snabb och pålitlig metod till dina problem, samt om du inte vill ha några tvivel om din framtida säkerhet av enheten. Du finner ändå de manuella instruktionerna här nedan.Automatisk Worldonsearch.com Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Worldonsearch.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Worldonsearch.com viruset

Du tar bort Worldonsearch.com Virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Worldonsearch.com Virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Worldonsearch.com Virus and related parasites like SearchAtomic.com virus , FBI android virus , Luckysearches.com virus , Kijojo.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Worldonsearch.com Virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Worldonsearch.com Virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Worldonsearch.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Worldonsearch.com Virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Worldonsearch.com Virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Worldonsearch.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Worldonsearch.com Virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Worldonsearch.com Virus från listan.

Hur man avlägsnar Worldonsearch.com Virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Worldonsearch.com Virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Worldonsearch.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Worldonsearch.com Virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Worldonsearch.com Virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Worldonsearch.com Virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Worldonsearch.com Virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Worldonsearch.com Virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Worldonsearch.com Virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
november 6, 2016 23:02, november 6, 2016 23:02
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *