WordProser - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

WordProser är ännu ett skadligt program som du inte bör låta vara installerad på din dator. Det är listat som ett reklamprogram tack vare att den visar flertalet skadliga reklamer via din sökmotor. Denna applikation kan leda till stora säkerhetsrisker och du bör inte låta det vara installerat. Om du har märkt av reklam som ”Ads by WordProser” eller ”Brought to you by WordProser” så är du garanterat infekterad och du bör ta stegen för att eliminera detta.

WordProser kan elimineras antingen manuellt eller automatiskt. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, så har du ingen tidigare erfarenhet med att ta bort säkerhetsrisker från Internet så är detta rekommenderat. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det kommer automatiskt hitta samt eliminera det skadliga innehållet på nolltid. Dessutom skyddar det din dator mot liknande hot framåt i tiden. Så det är rekommenderat att ha en applikation som dessa installerad. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

För att ta bort detta manuellt så måste du genomföra flera steg. Detta kräver en del kunskap och därför har vi skapat steg-för-steg instruktioner för att ta bort WordProser. Det finner du längre ner i artikeln. Följ alla stegen noga så kommer du kunna ta bort viruset för gott. Om du har några problem med att ta bort WordProser så var god ställ dessa frågor i kommentarsfältet längre ned så kommer vi göra allt vi kan för att besvara dessa.

Om du vill lära dig mer om detta hot och dess specifika egenskaper så var god fortsätt läs.

Om WordProser

WordProser fungerar som ett tillägg på alla de mest populära sökmotorerna. Detta kan läggas till hos bl.a. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Även fast det beskrivs som en användbar applikation som hjälper användare att använda Internet och utföra sökningar mycket snabbare samt enklare så har det inget med verkligheten att göra. När denna skadliga applikation väl installerats så kommer den visa flertalet olika reklamer på din sökmotor.

Oftast så kommer reklamerna från WordProser upp som en ny flik eller fönster. De dyker upp helt på måfå, till och från. Två flikar öppnas samtidigt, ena med information om applikationen och den andra med reklamen.

Vi rekommenderar inte att du klickar på någon av dessa reklamer som visas från WordProser, gör du detta ändå kommer du direkt bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På detta sätt kan din dator bli infekterad eller om du skulle försöka köpa något så kan du bli bedragen på dina pengar.

WordPoser

Denna applikation är som ett nätverk för kriminella inom internetvärlden. Då de är blockerade från legitima reklamförande nätverk så använder de applikationer som dessa för att öka trafik och gynna deras hemsidor. Om du har denna applikation installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor.

En annan oönskad egenskap av denna applikation är dess insamlande av information om dina internetvanor som t.ex. din internethistorik, internetsöknignar eller även din IP-address samt email-address. Tredjeparter formar sedan reklamen via inforamtion samlad för att göra dessa mer relevanta samt attraktiva för just dig, genom detta öka chanserna att just du klickar på deras reklamlänkar. Detta är huvudmålet för WordProsers skapare då de tjänar pengar per klick.

WordProser spridningsmetoder

Oftast kommer denna applikation tillsammans med Taplika.com virus. Dock så kan det även följa med packeterad med andra gratisprogram som laddats ned från Internet. Det finns ett par viktiga tips för att undvika detta skadeprogram.

Först och främst så bör du skydda din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som SpyHunter eller Malwarebytes som hindrar dig från att installera skadliga program. Om du av någon anledning inte vill installera ovan nämna program så bör du vara väldigt försiktig under installationen av gratisprogram från suspekta hemsidor.

Hoppar aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det är möjligt. Detta låter dig se alla möjliga val under installationen. Leta efter olika förklickade bockar och bocka av dessa. Stressa inte igenom installationen då den mest viktiga informationen kan visar väldigt otydligt och du kan råka passerade det. Läsa villkoren är även rekommenderat. Om du märker av att något tillägg är påväg att installeras, tillåt inte detta då det kan vara WordProser eller ett annat skadligt program.Automatisk WordProser verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som WordProser och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av WordProser

Du tar bort WordProser genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som WordProser installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till WordProser .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort WordProser från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till WordProser och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WordProser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WordProser från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till WordProser. Klicka på papperskorgen bredvid WordProser eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WordProser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WordProser från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till WordProser och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WordProser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort WordProser från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna WordProser från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill WordProser. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WordProser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

WordProser skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 3, 2015 11:46, februari 3, 2015 11:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *