Wizebar - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Wizebar är ett reklamprogram som du inte bör låta vara installerad på din dator då det är helt värdelöst och kommer irritera dig med olika reklamer. Wizebar kan drivas på de flesta sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Reklamerna som visas av Wizebar kan komma i former som kuponger eller erbjudanden. Om det händer att du skulle klicka på en av dessa så kommer du att omdirigeras till en tredjeparts hemsida som kan vara infekterad. Därför är det rekommenderat att hålla dig borta från sådana reklamer. Dessa är de huvudsakliga orsakerna till varför det listas som en PUP (potentially unwanted program) eller ”potentiellt oönskat program” på Svenska. Dessutom så kan Wizebar installera in andra reklamprogram då du klickar på deras reklamer. Detta kan orsaka ytterliggare problem.

Nu kanske det är mer klart varför du bör undvika detta skadliga program. Wizebar sprids via andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet gratis. Om du har bestämt dig för att ladda ned något från en suspekt hemsida så bör du vara väldigt noggrann under installationen. Om det går så håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval så du ser att inga oönskade program installeras bredvid. Hoppa inte över några steg och läs igenom villkoren noggrant. Detta bör göra så att du undviker installation av oönskade program. Om det redan är försent och din dator redan är infekterad så kan du genomsöka din dator med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller malwarebytes. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet. Om du däremot vill göra detta själv så kan du följa de manuella instruktionerna nedan om hur du tar bort Wizebar.

Använda kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga Wizebar komponenterna och installatörer

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/ Vista/ 7 öppna Start -> kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort Program eller Avinstallera. På Windows 8, skriv in Kontrollpanel i sökrutan, leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administrator på din dator i båda fallen.
 2. Leta efter Wizebar och/ eller liknande innehåll i programlistan. Som standard rekommenderas det att ta bort Yontoo, WebCake, allt ”Savings” eller ”Coupon” relaterat. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Stopzilla, de kan ge dig en bra bild över vad som behöver tas bort.
 3. Stäng ned kontrollpanelen.

Ta bort Wizebar från Internet Explorer

 1. Klicka på Kugghjulet – Hantera tillägg.
 2. Gå igenom Alla tillägg under Visa. Ta bort allt Wizebar relaterat och innehåll som du inte känner till som inte är skapat av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningarna.

Ta bort Wizebar från Firefox

 1. Skriv in about:addons i sökrutan.
 2. Gå igenom Extensions and addons listan vilket innehåller tillägg och instickmoduler. Ta bort allt Wizebar relaterat. Om du inte känner till tilläggen och dessa inte är skapta av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligtvis inte dessa.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Klicka på de tre horisontella linjerna till höger om sökfältet -> Klicka på frågetecknet (hjälpmenyn) -> Starta om utan tillägg. Klicka sedan på Återställ Firefox när Firefox startar om.

Ta bort Wizebar från Google Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i sökrutan eller på svensk version klicka på de tre horisontella linjerna, välj Verktyg och sedan Tillägg.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort allt du inte behöver, speciellt Wizebar relaterat. Om du är osäker så inaktivera dessa tillfälligt.
 3. Starta om Chrome.

Som en extra åtgärd så kan du skriva in Chrome://settings i addressfältet och klicka på Avancerat. Skrolla där ned till botten av listan och välj Återställ inställningar.

Automatisk Wizebar verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Wizebar och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
april 22, 2015 10:13, april 22, 2015 10:13
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *