WinSpeeder - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

WinSpeeder beskrivs som ett användbart verktyg som skulle hjälpa dig att hantera och blockera olika sabotageprogram och oönskade applikationer. Dock klassas WinSpeeder som ett annonsprogram och ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program) eftersom den inte ger dig de tjänster som nämndes tidigare utan den visar också irriterande annonser i din webbläsare. Den fungerar som ett webbläsartillägg, som kan läggas till i alla populära webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. När den har installerats kommer den visa olika annonser i din webbläsare. Dessa annonser kan visas som pop-up, pop-under, i-text eller banner annonser. Ny flik eller till och med ett nytt fönster kan också öppnas i din webbläsare. De dyker oftast upp på e-handelssidor, såsom eBay och Amazon och erbjuder dig att köpa en specifik vara till ett förmånligt pris. Men även om annonserna ser attraktiva ut, borde du inte klicka på någon av dem. WinSpeeder stödjas av olika annonsörer. De betalar pengar för möjligheten att göra reklam på deras reklamnätverk. Detta betyder att om du klickar på någon av dessa annonser, kunde du omedelbart bli omdirigerad till en tredje part sida. Det är ingen hemlighet att dessa tredje parter oftast råkar vara cyberkriminella, såsom hackers eller svindlare. Så om du klickar på dessa annonser och finner dig själv på en tredje part webbsida, så kan din dator bli infekterat med ett sabotageprogram eller så kan du till och med bli lurad till att köpa något. Dessutom är dessa annonser störande och irriterande, samt skadliga.

En annan oönskad egenskap som WinSpeeder erhåller är data insamling. Besök deras officiella webbplats på http://winspeeder.info och ta en titt på deras integritetspolicy:

Data Collection

i. We may collect certain information about your web usage and websites you have visited, which may be shared with third parties and used for advertising. NOTE: THE PLUGIN AND OTHER SERVICES COLLECT AND STORES INFORMATION CONCERNING THE WEB PAGES YOU VISIT AND YOUR ACTIVITY ON THOSE PAGES, SUCH AS IMPRESSIONS, CLICKS AND SEARCH TERMS. IN SOME CASES, INFORMATION COLLECTED BY THE PLUGIN AND OTHER SERVICES MAY BE PERSONALLY IDENTIFIABLE, AND IN SOME CASES INFORMATION (INCLUDING INFORMATION FROM OR ABOUT PAGES OF SOCIAL MEDIA WEBSITES YOU VISIT) MAY BE USED OR SHARED WITH THIRD PARTIES FOR PURPOSES OF DISPLAYING TARGETED ADVERTISEMENTS PROMOTIONAL AND MARKETING MATERIAL TO YOU.

Data Usage

Information we collect from you may be used in any of the following ways:

i. To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs).

ii. To improve our Plugin and other Services (we continually strive to improve our application offerings based on the information and feedback we receive from you).

iii. To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support your needs).

iv. To process transactions.

v. To administer a contest, promotion, survey or other Site features.

vi. To send periodic emails (the email address you provide for order processing, may be used to send you information and updates pertaining to your order, in addition to receiving occasional company news, updates, related product or service information, etc.).

Detta betyder i princip att din privata information, såsom surfhistorik, sökförfrågningar, mest besökta webbplatser, dina IP och email adresser eller din geografiska plats kommer samlas in och användas i marknadsföringssyfte. Tredje parter kan justera sina annonser i enlighet med den här datan för att göra sina annonser mer relevanta och intressanta för dig, så att chansen att du faktiskt klickar på dem blir större. Det är WinSpeeders huvudsyfte – de får betalt för att generera webbtrafik och samla på nya kunder. Som du förstår är WinSpeeder inte ett farligt virus men den kan dock leda till flera allvarliga konsekvenser, därför måste du ta bort den så fort som möjligt. Det är inte svårt att ta reda på om din dator är infekterad med detta annonsprogram – alla WinSpeeders annonser är signerade med slogan “ads by WinSpeeder” eller “brought to you by WinSpeeder”.
WinSpeeder

Det kan vara så att du inte kommer ihåg att du ens installerade den här applikationen. Det är för att den kommer buntad med andra gratisprogram och installeras utan att du ens är medveten om det. För att undvika att bli infekterad, borde du undvika att ladda ner program från sidor med ett tveksamt rykte. Om du inte har något annat val, ska du vara väldigt uppmärksam under installationen. Välj anpassad eller avancerad installation och hoppa inte över några steg (klicka inte på ”next” och ”agree” knapparna utan att läsa igenom först). Leta efter olika kryssrutor som kan ha redan markerats åt dig. Den absolut viktigaste informationen kan finnas i dessa små typsnitt bredvid de markerade rutorna, så var uppmärksam. Om du ser att tillkommande program som du inte känner till håller på att installeras, gå inte med på detta, då det kan vara WinSpeeder eller något annat sabotageprogram. Om det redan är försent och din dator redan är infekterat, rekommenderar vi att använda ett pålitligt anti-sabotageprogram för att lösa dina problem. Ladda ner Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes och scanna din dator med dem. De kommer upptäcka hotet automatiskt. Om du av någon anledning inte vill ladda ner några program, kan du också ta bort den manuellt, följ bara våran steg-för-steg borttagningsguide för WinSpeeder, här nedanför.Automatisk WinSpeeder verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som WinSpeeder och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av WinSpeeder

Du tar bort WinSpeeder genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som WinSpeeder installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till WinSpeeder .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort WinSpeeder från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till WinSpeeder och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSpeeder, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WinSpeeder från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till WinSpeeder. Klicka på papperskorgen bredvid WinSpeeder eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSpeeder, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WinSpeeder från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till WinSpeeder och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSpeeder, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort WinSpeeder från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör WinSpeeder ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna WinSpeeder från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill WinSpeeder. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSpeeder, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from WinSpeeder
     
 

Om författaren

 
oktober 27, 2014 07:49, december 1, 2014 13:01
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *