Winkeyexpired.xyz - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Winkeyexpired.xyz kan ockupera dina webbläsare och tillhandahålla en del oönskade egenskaper på ditt system. Det listas som en sökmotorskapare och du bör ta tag i det även om det inte är det farligaste viruset.

Det finns två effektiva sätt att eliminera infektionen på – det kan göras antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som Winkeyexpired.xyz på, då föreslår vi det automatiska alternativet. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage och genomsök datorn med det. En av dessa program bör hitta och eliminera Winkeyexpired.xyz infektionen. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock inte känner för att ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du eliminera Winkeyexpired.xyz manuellt med. Den här processen kan vara mer komplicerad om du inte har gjort det förut, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort Winkeyexpired.xyz manuellt – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Winkeyexpired.xyz helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen, vänligen be oss då om hjälp i kommentarsfältet nedan. Vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara alla dina frågor. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Winkeyexpired.xyz, vänligen läs vidare i artikeln.

Om sökmotorskaparen Winkeyexpired.xyz

Som vi tidigare nämnt så listas Winkeyexpired.xyz som en sökmotorskapare – det är inte ett särskilt farligt virus, men de tkan leda till en del oönskade problem. Först och främst kommer det byta ut dina webbläsares inställningar, exempelvis kommer startsida och standard sökleverantör bytas ut. Varje gång du nu öppnar din webbläsare kommer Winkeyexpired.xyz visas istället för din vanliga hemsida.

Hemsidan Winkeyexpired.xyz är värdelös för tillfället då det endast ger information om att hemsidan kommer inom kort.

Winkeyexpired.xyz kan beskrivas som ett reklamnätverk för IT-kriminella. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med det sagt, om du behåller Winkeyexpired.xyz på din dator, då kan kapare och bedragare nå dig dagligen direkt via din webbläsare. Detta är väldigt farligt.

Winkeyexpired.xyz har även en del egenskaper likt ett reklamprogram. Väl installerad på datorn kommer Winkeyexpired.xyz överflöda alla dina webbläsare med reklam som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan också öppnas slumpmässigt.

Oftast visas reklam av Winkeyexpired.xyz på intenrethandessidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa någonting särskilt för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta – erbjudandena är oftast falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom. Det är såhär de tjänar pengar.

Sökmotorskaparen Winkeyexpired.xyz distributionsmetoder

Winkeyexpired.xyz kan spridas som de flesta skadeprogrammen av den här typen – genom att paketeras i olika gratisprogram som kan laddas ned frn internet. Om du t.ex. skulle ladda ned och installera en gratis PDF skapare eller mediaspelare, då finns det en risk att Winkeyexpired.xyz laddas ned och installeras vid sidan av. För att undvika detta bör du ha noggrann uppsikt under installationen av gratisprogram – hoppa aldrig över några steg och leta efter ett avancerat installationsalternativ. På så sätt kan du få en större överblick och utföra eventuella ändringar. Det rekommenderas även att du alltid håller din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Winkeyexpired.xyz verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Winkeyexpired och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Winkeyexpired.xyz viruset

Du tar bort Winkeyexpired genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Winkeyexpired.xyz installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Winkeyexpired .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Winkeyexpired.xyz från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Winkeyexpired.xyz från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Winkeyexpired, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Winkeyexpired.xyz från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Winkeyexpired.xyz och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Winkeyexpired.xyz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Winkeyexpired.xyz virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Winkeyexpired från listan.

Hur man avlägsnar Winkeyexpired.xyz från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Winkeyexpired och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Winkeyexpired.xyz, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Winkeyexpired.xyz från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Winkeyexpired.xyz från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Winkeyexpired och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Winkeyexpired.xyz, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Winkeyexpired.xyz

 
 

Winkeyexpired.xyz skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juni 9, 2017 09:34, juni 9, 2017 09:34
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *