WickedLocker Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Låt oss presentera en gäst som du definitivt inte har väntat på. Det är ett nytt krypto-ransomware som hotar säkerheten av internetanvändare genom att kryptera filer och begöra lösensumma för en dekryptering. Det indikterar att filerna kommer fungera igen om 1 Bitcoin betalas till utvecklarna av WickedLocker viruset. Även fast man lätt kan tro att denna överenskommelse måste följas av båda parter så kan skurkarna enkelt ta pengarna och sedan lämna dina filer värdelösa. Därför är det alltid viktigt att kontakta pålitliga säkerhetsexperter innan och be om deras råd gällande sådana här problem. Eftersom ransomware virus har blivit extremt populära så börjar analytiker hålla mer och mer uppsikt över deras existens och beteende. Gällande WickedLocker viruset så rekommenderar vi starkt att du fortsätter läsa artiklen och finner möjliga metoder för en borttagning och dekryptering.

Om WickedLocker ransomware

Den perfekta miljön för ransomware virus är inboxen i e-posten. Detta kan vara en av de platser som du fått WickedLocker ransomware. Det är en relativt listig ninja som ofta förklär sig som en slumpmässig körbar fil. Lasten av viruset kan anta flertalet skepnader: installer.exe, updater.exe eller något annat som anses relativt obetydligt bland din data. Dock gömmer sig den huvudsakliga filen av WickedLocker viruset bakom en oskyldig skepnad för ett syfte, det måste bevara sin existens i hemlighet för att kunna utföra sina utföranden i hemlighet utan att störas av användaren. Denna variant kommer gå samma väg som andra ransomwares för att bli framgångsrik. En av de första modifikationerna är att ta sig till Windows registernycklar. På så sätt kan WickedLocker viruset startas tillsammans med ditt system och kan i hemlighet söka efter dina filer för kryptering. Säkerhetsforskare försöker komma fram till om det är AES eller RSA kryptering de valt, men den exakta chiffern är inte jätteviktigt för dig att känna till. Efter att detta ransomware firar sin seger genom att kryptera dina filer så kommer det lägga till en filändelse på var kodad fil: .locked. Dessutom kommer användare finna ett meddelande med krav som heter READ_IT_[number].txt. Bli inte lurad till att kontakta de skurkaktiga människorna bakom viruset eftersom det inte kommer leda till någonting positivt. Wickedhosting@gmx.com identifieras som den e-postadress de använder sig av för att ta emot frågor eller oron. Du kan glömma att be och böna för att återfå dina filer eftersom detta inte berör skurkarna.

Hur man dekrypterar filer som krypterats av WickedLocker ransomware?

Som vi redan nämnt så är kontakt med skurkarna ett stort misstag. Dock är en betalning för dekrypteringen ett ännu större sådant. Ett klokt val är att eliminera ransomware viruset och invänta ett gratis dekrypteringsverktyg som utvecklas av genuina säkerhetsexperter. Vi vet att väntan kanske ser mörk ut, men du bör aldrig glömma att betalning av 1 BC till skurkarna kommer endast få dom att fortsätta arbetet med utvecklandet av ransomwares. Om offret inte svarar på hotet kommer skurkarna förr eller senare få slut på likvida medel och upphöra utvecklandet av ransomwares. En önskan att vara immun mot dom vore också en populär idé, detta kan du göra genom att undvara kopior på dina filer på en säker enhet.

Hur distributeras WickedLocker ransomware?

Vi har redan gett dig en liten hint om hur det distributeras. Meddelanden som ofta ser brådskande ut och kräver din omgående uppmärksamhet är ofta utvecklade av skurkar. Om du får bizarra meddelanden från ett flygbolag eller en notering om en faktura så bör du kontrollera avsändaren först så den är pålitlig. Skrukar skapar ofta meddelanden som liknar originalen, men oftast kan man se att skillnaden ganska direkt. Radera sådana meddelanden och ladda ALDRIG ned bifogat innehåll som finns inuti. Det kommer troligtvis sluta som en bluff som utvecklats för att bedra dig på dina pengar. Om förebyggandet inte är det som talar till just dig så bör vi gå vidare till elimineringen och dekrypteringen. Du kan utföra en full genomsökning av systemet med Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes för att ta bort WickedLocker viruset från din åsyn. Håll den krypterade datan säker till säkerhetsexperter har lyckats utveckla ett pålitligt verktyg.

Hur du tar bort WickedLocker ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan WickedLocker ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av WickedLocker ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till WickedLocker ransomware.


3. Återställ WickedLocker ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker WickedLocker ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

 

WickedLocker ransomware skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
december 15, 2016 08:55, december 15, 2016 08:55
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *